joi, 12 martie 2009

O floare (mai) face (şi) primăvara. Pentru o zi

Mi se pare normal să simt nevoia să le mulţumesc, încercat de un profund şi sincer respect, celor de la EVZ pentru felul cum şi-au "sacrificat" astăzi prima pagină (în mod obişnuit, construită pentru imbecilii tabloidizaţi ai pieţelor, metrourilor şi trenurilor patriei). Evenimentul zilei iese astăzi cu H.-R. Patapievici à la une - Criza văzută prin lentilă: lucru normal în orice ţară civilizată, dar un real şi notabil eveniment în subpresa de România, unde până şi ştirile de pe mapamond (darmite cultura şi personalităţile care o au în job description) au fost expediate, cu un aer cumva jenat, şi dosite undeva adânc în interiorul gazetelor (doar dacă, pardon!, nu e vorba de accidente de avion sau atacuri soldate cu minimum 10 victime în şcoli occidentale)! Încă un amănunt remarcabil: nici măcar titlul care trimite la interviul dinlăuntru nu este unul grosolan calamburizat, vulgarizat pentru larg consum (aşa cum ne-am fi aşteptat de la pseudoziariştii produşi recent de subşcoala noastră de presă). Discuţia nu este una elitistă, purtată din turn către sol, ci un chat în termeni bine temperaţi despre criză. Bravo EVZ!

O mică şi necesară răutate: dacă din colţul din dreapta, sus, nu ne-ar fi surâs "salvator" aceeaşi extenuantă, omniprezentă Mihaela Rădulescu, probabil că acest număr ar fi atins un record la retururi dinspre chioşcuri către redacţie.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Într-adevăr un mare eveniment al zilei această primă pagină. Nu știu cum s-au abținut să nu o pună pe Răduleasca în prim plan, doar ar fi fost mai simplu pentru români să fie atrași să citească despre necazul altora decât despre necazul și pierderea agoniselii lor.

cristians. spunea...

:) Raduleasca, alinarea gospodinelor si vesnica solutie pentru copertarii nostri glossy.

Anonim spunea...

Interesant articol...

Anonim spunea...

cetit... bun articol. teafar si Patapievici...echilibrat in opinii, cu fler... o hrana intelectuala consistenta pentru un sfarsit de saptamina.

cristians. spunea...

Aşa vă vreau! Nu îmi vine la îndemână să iau apariţia asta ca pe un semn de normalitate, probabil că peste doar câteva zile ne vor dezamăgi din nou. Dar, vorba popii: să ne bucurăm!