luni, 16 martie 2009

CTP despre Lii


Asta merită post separat. :))

8 comentarii:

Anonim spunea...

Excelent! :))

cristians. spunea...

De câteva ore râd în reprize! Nu am citit un portret mai bun făcut Liiceanului. :))

Anonim spunea...

pt k liiceanu are ceea ce-i lipseste ctp-ului - i.e. sensibilitate?...
atunci, da.

cristians. spunea...

Îhâm...Ca şi când sensibilitatea s-ar manifesta mereu prin şi numai prin dulcegării, eufemisme, săruturi pe buze, fără limbă.

Iar Liiceanului îi lipseşte ceea ce are CTP: expresivitate, autenticitate, prietenia la cataramă cu cuvântul scris. Liiceanu s-a decis să fie 'original' şi 'onest' de dată recentă, de când cu cărţile dedicate fiului inexistent.

Bineînţeles, dacă tot nu a scris nimic filosofic, deşi aşa e menţionat pe firma lui - filosof, de ce să nu-şi vândă, ca pe ceva de preţ, intimitatea? Nu aşa procedăm toţi când vedem că, de fapt, nu avem ce scrie? Ne apucăm de exegeze sau de jurnal. ;)

Anonim spunea...

ctp-ul nu este cel care a spus dspr truffaut k este, citez, 'un cineast efeminat'?
asta rezolva chestiunea cu 'prietenia la catarama cu cuvintul scris'...
cit dspr 'sensibilitatea' sa (care nu este, sensibilitatea fiind totusi cu totul altceva decit ceea ce spuneti dvs - vedeti, daca nu va convine liiceanu, acelasi truffaut!), ea se manifesta - culmea! - fix in acceptiunea pe care i-o dati (adica aia peiorativa): dati-i jos ctp-ului platosha de inflexibil/taios/'musculos' etc, cu pumnalul intre dinti & pumnul mereu pregatit, si veti gasi o gelatina duioasa care vibreaza, empatic, la continuturi kitsch, confirmind adagiul: gustul se 'citeste' in ceea ce lauzi mai mult decit in ceea ce respingi ;)

cristians. spunea...

Mă rog, foarte mult îmi place scrisul lui. Nu am ce justifica aici.

Ştiu că nu s-ar putea inflama în stilu-i caracteristic dacă nu ar fi un sensibil. În acelaşi timp, nu aş avea de ce să-l resping cu ruşine dintre favoriţii mei. Observ, totuşi, că nu 'dă bine' să-ţi placă. E mai monden să îl vorbeşti de rău. Deh, 'românii noştri' au avut mereu nostalgia nobleţii, dar nu au fost capabili decât să o mimeze: nobleţea scremută, de bloc comunist, îmi repugnă. În acest caz, CTP, mimarea se produce prin subţiri strâmbături din nas la vorbe ceva mai tari.

E un subiect sensibil. Gândiţi-vă că l-ar putea mâna către foaie şi pix acelaşi (i)raţiuni ca pe dv. De aceea, în locul dv, care scrieţi şi pentru glossy (nu judec asta, menţionez), nu aş vorbi aşa uşor despre kitsch în directă legătură cu CTP sau cu alţii.

Forma de expresie a lui CTP, a dv, a lui Liiceanu pot fi, iată, doar subiecte de comentarii blogereşti. A le cântări e mai gingaş, s-ar putea să cădeţi în capcana propriei judecăţi.

De aici mai departe, am putea să ne învârtim în cerc sau să ne pierdem în calomnii subtile: dv aţi putea insinua, cu piperul care vă caracterizează că, rezonând eu la CTP, devin automat un kitschos, impur, un vulgar, un grosolan aşa cum, nu-i aşa?, este şi domnia sa; eu aş putea afirma că ...etc

Anonim spunea...

dle sirb,
este dreptul dvs sa va placa ctp (macar de-ati fi singurul!), asa cum e si dreptul meu sa strimb din nas (am un nas f 'sensibil'...).

problema de fond este urmatoarea:
in citatul dat de dvs ctp ii plateste o polita lui g.l. pt niste comentarii ale acestuia (asta, la capitolul deontologie & 'fair-play'); facind acest lucru, calca de 2 ori in strachini (dupa umila mea parere): o data pt k mai dovedeste ipso facto ce 'buna' parere are dinsul dspr femei, a doua - pt k, punindu-l pe g.l. in aceeasi oala/strachina, dovedeste cu virf & indesat k, la capitolul 'nuanta', sint mai multe sanse ca un miner sa scoata din mina un flacon de chanel 5 decit k ctp sa ajunga la ceva cit de cit apropiat de nuanta.

nu neg k scrisul sau are unele calitati, dar acestea sint cele PERNICIOASE in ACEST moment! lipsa nuantei (am spus) este una din ele; ar mai fi (decurgind din prima) gustul pt judecatile transante & unilaterale, tonul mereu rastit & inflamat (desi nu e intotdeauna nevoie), aplicarea unui 'geometrism' logic in dauna unei fineti simetrice de-negasit, gidilarea orgoliului national(ist) FARA REST (adica exact contrariul unei atitudini intelectuale) & flatarea gustului popular prin afectarea unui populism cu atit mai gretos cu cit este de fatada, 'pt galerie'...

ma opresc aici, cred k e suficient.

cristians. spunea...

Bine. O adăugire, totuşi: lipsa nuanţelor se datorează nu de puţine ori 'materialului clientului'. Ce nuanţe să ai cu de-alde Geoană 'ca şi' caracter?!

Dar bine, ne oprim.