luni, 12 ianuarie 2009

Se poate!

Foarte percutant articolul lui Mircea Mihăieş în EVZ - SENATUL EVZ: Suflete de rumeguş. De citit.

Guvernul Boc a preluat de la Tăriceanu toate deciziile cu aer represivo-financiar rămase prin sertare. De ce n-a scotocit şi după mult-trâmbiţata „ordonanţă de urgenţă“ conform căreia pensiile activiştilor şi securiştilor urmau să fie reduse la nivelul salariului minim pe economie? Că Tăriceanu e un demagog, ştim. Dar de ce actualul guvern perpetuează minciuna? Cât timp mai acceptăm batjocura? Câtă vreme să ne mai prefacem că nu vedem nemernicia şi măsluiala? E uşor să-i omori cu zile pe artişti, profesori sau medici, dar infinit mai greu să lupţi cu hidra securisto-comunistă, adevărata aspiratoare de bani publici. Urmaşii generalilor de securitate sunt pretutindeni: la Primăria Generală a Bucureştiului, în marile afaceri cu petrol, energie, lemn şi alimente, în universităţi şi la televiziuni.

12 comentarii:

ancussa spunea...

That's better, professor!
"Cei doi" (estimez doar...)studenți la Litere, care știu de ce frecventează această facultate, vor participa cu mai mult entuziasm la cursurile dumneavoastră. Vor citi Ulysses în întregime, poate chiar vor îndrăzni să deschidă Finnegans Wake!

Cristian SÎRB spunea...

Ai zice că-şi revine...

Mircea Popescu spunea...

Ei bravo, Basescu si-a inlocuit husky-ul cu un pudel si pe tine te mira ce zacusca iese.

Tiq spunea...

Până acuma au făcut cu schimbul hoţii, 4 ani unii, 4 ani alţii. Acum s-au hotărit să rămână toţi.

Cristian SÎRB spunea...

Cine era husky-ul înainte? Citisem, din grabă, că şi-a înlocuit whiskey-ul cu un otonel, ceea ce era mai plauzibil. :)

Marina spunea...

Buna ziua. Blogul dvs. ofera informatii de calitate. As dori sa va propun un schimb cu www.flacarais.ro. Linkul spre blogul dvs. va aparea in lista de bloguri iesene recomandate de www.flacarais.ro Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati. Multumesc

Tiq spunea...

Am lăsat un mesaj aici, a ajuns cumva la "spam"?

Cristian SÎRB spunea...

Tiq, stii că nu te-aş cenzura. Eu unul nu am văzut nimic de la tine pentru moderare. Nu vrei să rescrii?

Tiq spunea...

A apărut acuma, era mesajul acela de mai sus, cel cu "hoţii" dar probabil că s-a rătăcit pe undeva prin universuri necunoscute. :)

Hiacint spunea...

universul necunoscut :) nu poate fi decît adresa de mail a unui din noi. Nu am fost azi online, de aceea au rămas comentarii nemoderate.

Tiq spunea...

Nu e nicio problemă, îmi făcem doar griji că mesajul meu a ajuns pe vreun server din Irak şi de aceea am întrebat. :)

Cristian SÎRB spunea...

Eu nu l-am văzut toată ziua pe Tiq la moderare. Mister. Ţine de rafineţurile blogosferei. Probabil ceva pisică de blog s-a jucat cu postarea ta.