marți, 7 octombrie 2008

Anesimţitei - afară!

În Ungaria a avut loc, zilele trecute, un accident feroviar soldat cu un anumit număr de morţi (4, parcă). Ministrul Transporturilor şi-a prezentat demisia. Nu ştiu dacă i-a fost acceptată. El a considerat demn să răspundă pentru greşeala cine ştie cărui acar Păun. La fel a "răspuns" un ministru de interne dintr-o ţară baltică, atunci când un simplu poliţist a avut un accident de maşină soldat cu morţi.

În România, ministrul Adomniţei, întîiul, cică, peste dascăli, zboară cu elicopterul Internelor ca să ajungă la propria nuntă. Dar până atunci, într-o virtuoasă demonstraţie de management eficient, lasă în paragină zeci de şcoli, an de an, înainte de începerea cursurilor. Şi nu demisionează, nu este demis. Practic, iată-ne pe toţi nuntaşi la nunta iresponsabilului cu educaţia. I-am plătit cu toţii zborul ca dar de nuntă. Pe mine nu m-a invitat, pe dumneavoastră?

O "întâmplare" cum e cea descrisă mai sus - de fapt, o excepţie de nesimţire devenită practică obişnuită în high life-ul ministerial românesc - face şi ea parte din "relele" de care vă e dor când sunteţi departe de ţară? Sunteţi de acord ca miniştrii, parlamentarii, rudele, prietenii, familiile şi târfele lor să-şi plimbe fundurile acneice pe banii tâlhăriţi din impozitele noastre? Cu maşinile de serviciu, în cabanele de protocol...E şi detaliul ăsta parte din pitorescul turistic al României? O fi vorba de dreptul oricărui tâmpit cu relaţii, membru de partid important, de a conduce la un moment dat un sector important al ţării?
LATER EDIT: nefericitul a fost revocat din funcţie.

4 comentarii:

Incze Klára spunea...

Cred ca e foarte scump un bilet de avion pina la Iasi din moment de trebuie apelat la elicopterul internelor. Parca si domnul Chiuariu a facut la fel cind s-a dus sa inaugureze o piscina la scoala la care a studiat in copilarie.
O fi ceva cu rutele astea Bucuresti-Iasi...

Incze Klára spunea...

...din moment CE trebuie...

cristians. spunea...

Da, nepenetrate-s căile guvernoilor.

Anonim spunea...

Revocat prea tarziu, din pacate...