miercuri, 17 septembrie 2008

CFR 1907 CLUJ

În semn de preţuire pentru cât de mândru m-a făcut echipa asta din Clujul meu drag, public o foto făcută telefoneşte în centru. Şi mai mărturisesc că în minutul 50 al partidei mă aşteptam (semn că îmbătrânesc întru obişnuinţe naţionale defetiste, proaste, puturoase, rrromâneşti adică) la clasica încetinire a ritmului, la căderea fizică tradiţională, care să ne "ajute" a ne fi suflat avantajul de sub nas. Apoi mi-am dat seama: ho, că echipa fu doar un sfert alcătuită din români, deh, globalizarea. În minutul 85, ai "noştri" încă alergau, ceva nu era tocmai în regulă, comentatorii erau isterizaţi de uluială. Filmaţi mai îndeaproape, pe tricourile jucătorilor CFR se putea citi: Tony, Culio, Dubarbier. Aham, deci aşa... Dar şi Mureşan, Stăncioiu, Trică. Ce mult înseamnă să vii dintr-un mediu marcat de tot soiul de privaţiuni adânci (America de Sud), în care predomină "principiul" ori aşa, ori aşa şi să-i influenţezi cu gândirea asta alb-neagră (atât de hulită de 'telectuali) şi pe cei obişnuiţi cu merge şi aşa.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Staregia CFR-ului de viitor pare că a fost bună din moment ce clujenii culeg acum roadele unui fotbal plăcut ochiului, CFR a jucat aseară ca o mare echipă, a jucat cum a ştiut ea mai bine, cum a fost învăţată!
Sincer, nu credeam că vor fi în stare să realizeze ceva pe "Olimpico", eram sceptic, recunosc, pronosticul meu după tragerea la sorţi a fost: "CFR face 1 punct - maxim, cu Bordeaux", dar iată că m-am înşelat...
Îi felicit pe ceferişti pentru rezultat, şi... multă baftă în continuare!

cristians. spunea...

Ceea demonstrează că demiterea lui Andone a fost, cum bănuiam, un gest de imagine, de dragul imaginii boşilor de la CFR. Ce tâmpenie să-ţi demiţi antrenorul care te-a făcut campion şi te-a adus în văzul lumii bune! Dar noa, probabil că Mureşan et comp. nu au rezistat ironiilor prietenilor de pahar, ăia cu cefe groase.

Hiacint spunea...

Ah, o fi poza făcută cu telefonul, dar arată o altă lume. Nu se vede nici un merge şi-aşa.

cristians. spunea...

Doar să apuce să-şi dea jos toate firmele de plastic, înlocuindu-le cu cele de metal, scrise cu litere clasice, direct pe zid. Oricum, strădanii se observă cu claritate, aici chiar că îţi vine să mai închizi ochii la imperfecţiuni şi la stângăciile specifice neumblaţilor noştri edili.