Răspunsul exact se găseşte în mesajul foarte PRizat al preşedintelui Traian Băsescu, rostit în faţa parlamentarilor. Pentru că nu s-a referit din nou băşcălios, mitocăneşte sau cu aluzii ieftine la adresa unor miniştri incompetenţi, pentru că nu a delirat iarăşi pe marginea subiectului răsuflat şi tivit cu probe prea plăpânde, mai mult viscerale (pentru a fi capabile să justifice nefericita generalizare) al oligarhilor presei şi tonomatelor lor, discursul nu mi-a displăcut. Are dreptate: actualul guvern, în actuala formulă, trebuie să plece. Cei care-l compun, dacă decid să mai candideze, nu mai trebuie votaţi în colegiile ce le-au fost, prin troc, repartizate! Au fost 4 ani irosiţi, petrecuţi cu aceleaşi cârpeli făcute cu bani de la buget şi masive mite electorale pe ultima sută de metri.
Eu nu votez un PNL care cumpără spaţiu publicitar în presă pentru a se lăuda acolo că a mărit şi va mai creşte pensiile şi salariile. Ce liberali de rahat sunt ăştia care cred că bunăstarea se poate ajusta cu indexări de la bugetul statului?! S-au învăţat prost să vină în faţa naţiunii cu "indicatorii" ăştia macro, foarte "optimişti", care se prespune că trebuie să-mi ţină mie loc de drumuri, leu puternic, servicii impecabile. Prosperitatea (secretul ei) stă în calitate, în productivitate internă, în mâna de lucru calificată, nu în mutarea banilor dintr-un buzunar mai plin într-unul prin care bate vântul. Prin urmare, Băsescu are dreptate. Palatul Victoria trebuie curăţat, de la directorii de cabinete până la ultimul funcţionar, şi apoi, angajaţi şi numiţi alţii pe bază de selecţie drastică, iar gradele de rudenie şi disponibilitatea la adulter să dispară de la "criterii pentru candidatul ideal". EVZ - Băsescu face exerciţii pentru prezidenţiale:
„Este nevoie de o nouă viziune“, a proclamat Băsescu fără prea multă vlagă, vorbind de un „deficit de alocare eficientă a resurselor“ şi altul „de democraţie“. „Structura economiei este una dintre cele mai înapoiate din cadrul Uniunii. (...) România alocă ineficient cel mai important factor de producţie: mâna de lucru. (...) Lipsurile din sănătate şi educaţie continuă să persiste şi chiar să se acutizeze. (...) România nu a fost capabilă să atragă nici măcar un euro din cele peste 5,5 miliarde de euro care pot fi utilizate în construcţia de autostrăzi. (...) Deşi suntem în UE, o mare parte din populaţia rurală nu beneficiază de condiţiile minime necesare unui trai decent: apă curentă şi canalizare“, a arătat preşedintele spre „reacţia întârziată“ de la guvern.
6 comentarii:
Sperăm că totuşi vor veni alţii, simt cum mă "virusează" arerul ce-l respir, aşa nu se mai poate trăi în ţara asta în care miserupismul, indolenţa şi indiferenţa celor ce i-am ales au atins cote alarmante.
Să dispară cu toţii şi să şi iasă din politică, 4 ani de furt le-a fost de-ajuns...
4? Dar 20?
Da măi, deja sunt 20, dar ultimii 4 au pus capac..
Corect ce spui, cu atât mai mult cu cât aceşti ani pierduţi ne-au fost "cadorisiţi" de o guvernare liberală pe care, în mod normal, într-o ţară mai normală, ar fi trebuit să o fi simţit până la os: măsuri drastice şi drepte, de încurajare a celor dispuşi să muncească pentru ei înşişi şi nu de ajutorare fără sens, fără sfârşit, a celor puşi pe tânjală.
O ţară nelocuibilă, nefrecventabilă, popor neserios, condus de nişte vite fără cuget.
Ce zici de fraza exclusiv-românească "Da mie ce-mi iasă"...?
Dragul meu: propoziţia de mai sus este ceea ce ar trebui să pună "ăştia" pe afişele electorale, în loc de "aproape de oameni", "continuăm pentru un viitor mai bun", etcăcaturi din astea.
Trimiteți un comentariu