vineri, 16 mai 2008

Pff

Am câteva pff-uri de emis.

Pff-ul 1: napolitanii s-au trezit, într-una din bunele dimineţi recente, xenofobi. Şi au purces la incendierea unor tabere de ţigani de la periferie, semnalează The Times, citat de Gândul. Am mai spus-o, există anumite "împerecheri" incompatibile, cum ar fi: evreul şi Garda de Fier, Rollsul şi Bucureştiul, şi, nu în ultimul rând, italianul şi nazismul xenofob. Băi, stimaţi domni italieni sudişti (şi sudişti!), mai lăsaţi, vă rog, dracului, rasismele pe seama unor obrazuri ceva mai fine.
Ce ar fi să se afle şi la noi careva în treabă şi să propună, ca retorsiune la propusa reintroducere a vizelor pentru români, naţionalizarea investiţiilor italiene în România. Sau expulzarea fără comentarii a investitorilor "strategici" de 1000 de dolari macaronari.
Pff-ul 2: ONU ne "admonestează" pentru nerespectarea drepturilor minorităţii rrome. Din astea am mai auzit. Dar de critica venită din partea Federaţiei Ruse (!), tot în cadrul ONU, referitor la agresiunile faţă de copii şi folosirea abuzivă a muncii cu minori în ţara noastră, nu. Băi, dragi federaţi ruşi, băi, domnule Putin, vedeţi-vă, domnule, de asasinarea ziariştilor şi arestarea adversarilor politici şi internarea lor în spitalele de psihiatrie potrivite, băi!
Pe de altă parte, minoritatea ţigănească din România nu are nici mai multe (deocamdată...), nici mai puţine drepturi decât celelate naţionalităţi "conlocuitoare". Are exact atâtea câte singură îşi acordă! Nu sunt de acord să aduci o minoritate sau o categorie socială (ca să nu scriu clasă) la acelaşi nivel cu alte categorii, prin programe care-i bagă bani publici nemunciţi în buzunare. Sunt total pentru accesul neîngrădit la educaţie, pentru egalitatea în faţa legii, pentru pedepsirea discriminării, acolo unde aceasta apare dinspre majoritatea de etnie română.

Niciun comentariu: