joi, 14 februarie 2008

Valentine's Spray - îndrăgostirea cu de-a sila

...Şi dă-i cu inimioare şi balonaşe roşii ce plutesc nestingherite pe străzi şi în văzduh sau decorând magazinele de orice profil, de la pizzerii la altexuri.

Toate produsele se potrivesc subit a fi oferite, în aceste momente de roşie şi erotică visare, ”persoanei dragi”: DVD playere, căşti, tastaturi, colţare, flori, cauciucuri de tractoare. Ca să evit festivismul de import adus de această chinuită şi consumistă celebrare, am început cu mult înainte să fac cadouri, atât celor dragi cât şi celor nădragi. Şi promit că voi continua să fiu “mai bun, mai atent, mai iubăreţ şi mai cu tact” chiar şi după 14 februarie. Nu am nevoie de reducerile de sezon sau de ofertele de la Avon pentru asta. Nici de americani să-mi dicteze când să iubesc mai cu foc şi când să mă pierd în rutina job-ului.

Păi, aia e, că nu poţi iubi cu ardoare 365 de zile pe an, tocmai pentru că trebuie să mai şi lucrezi, să acumulezi capital pe care să-l cheltuieşti de 8 martie călător, de onomastici, de zile de naştere, de Crăciun (ce să faci de Crăciun, dacă nu să cheltuieşti bani şi să bagi la stomac? - gândeşte omul “modern”) şi de Valentine’s Gay.

Foto: Arad, Cazinoul.

2 comentarii:

P. spunea...

aha, esti anticonsumist! te-am notaaaaat! de ziua ta nu mai pupi (ca sa zic asa) cadou! :)

cristians. spunea...

Noa, bine şi tu amu, că iute te mânii! Uite, dacă vii în Arad te duc la şpaţir cu hinteul.