joi, 24 ianuarie 2008

A fost

Blog Meet Iaşi în cafeneaua Maideyi, locul grozav, oameni interesanţi, idei teribile. Într-un fel, am trişat în interdicţia mea (fostă) secretă de bloguri, întîlnindu-i pe cei care le scriu, dar mă aşteptam să fac aşa. Mi-a plăcut! (revin am revenit)

Ca idee, întîlnirea a apărut cînd s-au numărat bloggerii din Iaşi aici. Ciprian a fost organizatorul, gazda, cum vrem să-i spunem, şi s-a achitat foarte bine de îndatoriri :)

Eu am întîrziat, evident, neieşită din casă de multe zile, uitasem cum e traficul şi cum să te orientezi printr-un oraş care sărbătorea Unirea. Nu mai văzusem pe nimeni dintre bloggeri, cu excepţia Ginei şi a lui Nico, dar nu m-am simţit străină. Suntem în acelaşi spaţiu pînă la urmă, nu avem cum să nu ne intersectăm, chiar mai mult decît credem.

Mi-au plăcut (de acum încep cu linkurile) Gabi de la Haipa, celebrul necunoscut cu rîsul fermecător, Maddish şi de Cosmin Vaman, cele zece voci diferite care au rostit „dezvoltare personală”, l’homme de théâtre, ideea 360city, o dezbatere pasionată despre a fi sau a nu fi pe domeniul propriu... întreaga atmosferă: vie, dinamică, ne-obligantă. Şi bineînţeles, mi-a plăcut ceaiul din locul cu nume snob, ilustraţiile de pe pereţi, scrisul...apropo, ştie cineva ce însemnau acele cărţi poştale lăsate pe mese? Pentru că potrivirea dintre textul lor şi întîlnire a fost perfectă.

Un raport pe puncte la Alexandru Toma. Poze la Marius.

20 de comentarii:

cristians. spunea...

Maydeyi? Nici Mayday, nici Maitreyi. Snob nume!

cristians. spunea...

Dacă "revii", sper să nu uiţi să spui şi nefanaticilor ca mine, cum apare ideea unui blog meet? Ce bloguri se "meet" acolo? Anumite bloguri, bloguri pentru cunoscători, cu specific, bloguri elitiste sau, pur şi simplu, orice blog? E strâmt cercul, ca la schimb de cărţi?

Anonim spunea...

numele e interesant, cafeneaua e frumoasa si intilnirea reusita.

cristians. spunea...

Întâlnirea a fost reuşită prin ce? Pentru că a avut loc? În cazul ăsta da, e o reuşită că v-aţi adunat.
Iar numele rămâne snob.

cristians. spunea...

Înţeleg, deci, că blogerii erau exclusiv ieşeni. Sau, măcar, la şcoală în Iaşi.

Sunt bune pentru "economia" blogosferei aceste întâlniri? Sau sunt o binevenită încercare de a da o (de multe ori absentă) latură umană spaţiului virtual?

Unknown spunea...

Maideyi înseamnă simplu: "Ce doreşti/doriţi?"

Eu cred că e bine venită picătura de relaxare oarecum exotică, mai ales în acea zonă gri...

Hiacint spunea...

Există ideea de comunitate, de oameni care vor să facă lucruri bune împreună, lucruri remarcabile, prin intermediul blogurilor. Există ideea că atunci cînd ai un proiect îţi trebuie şi susţinere. E mai probabil ca un blogger să fie receptiv, pentru că este sau poate fi în aceeaşi situaţie.

Dacă o să ne reuşească om vedea.

Hiacint spunea...

@marius: şi eu cred că e binevenit exotismul, sper să rămînă snob şi să nu devină "cool" :) şi să ne mai întîlnim acolo.

cristians. spunea...

Tu ce proiect ai, ca să ai nevoie de susţinere blog wide?

Şi în ce limbă e denumirea aceea? În hindi? Se şade turceşte? Au narghilea?

Anonim spunea...

cristi poti sa o ei si asa: niste oameni s-au intilnit intr-un loc frumos ca sa discute despre o pasiune comuna. micile intepaturi gen "snob" sau "elitism", "loc strimt" nu isi au locul si sunt cam pe linga subiect. invitatiile erau "libere" gen "poftiţi", nepersonalizate sau doar pentru unii. ideile discutate pot fi rasfoite si comentate pe http://altom.blogspot.com/2008/01/blog-meet-review.html
sau la http://www.cgavriliu.com/blog/index.php

cristians. spunea...

Ba eu cred că îşi au locul. Sunt nişte întrebări, nu afirmaţii. Sunt fix pe subiectul Blog Meet.
Orişicât, eu mă coinsider reprezentat perfect de Mihaela la faţa locului. Doar că îmi doream o relatare mai precisă.

A existat un "subiect"?

Daniel Matasaru spunea...

inteleg ca Maydeyi ar fi ceva intr-un dialect african, care inseamna exact ce a tradus cineva mai sus... de gustibus non disputandum. Locatia a fost prielnica scopului - adik o intalnire.

Homme de theatre, suna frumos si totusi, usor peiorativ.. sa ma bucur sau sa plang? [privitor ca la teatru/tu in lume sa te-nchipui/ joace unul si pe patru/ totusi tu ghici-vei chipu-i...

Anonim spunea...

Ce de bloggeri draguti in Iasi :D :))

alexandru toma spunea...

Anonim cred ca ar fi frumos sa te semnezi:)
Cristian nu'ti inteleg intepaturile..au existat subiecte de discutie interesante..au fost oameni cu care aveai ce sa discuti..

Si fiecare relateaza in propriul mod evenimentul..daca esti interesat cauta pe blogguri si sa gasesti.

Hiacint spunea...

@Cristian: nu a existat o temă, se propun mai multe pentru întîlnirile viitoare...sau poate nu. Întrebarea e dacă vrei să se adune toţi oamenii în jurul aceluiaşi subiect sau dacă sunt mai bune discuţiile libere. Tu ce crezi?(tendinţa mea o bănuieşti,nu?)

@Daniel: hm, parcă citai dintr-o singură carte :)

@Ionuca: hihi, la aceeaşi concluzie am ajuns şi eu

@Alex Toma: "înţepăturile" lui Cristian au dus la multe răspunsuri mai clare, deci cred că bine a făcut :)

cristians. spunea...

Singura înţepătură pe care mi-o asum, e reală, este cea repetitivă, referitoare la nume. Dar, m-am lămurit suficient cât să tac. Important e că nu se şade pe duşumea şi că nu am văzut fulare la gâtlejurile distinşilor participanţi.

Şi da, băieţi arătoşi. Fete cam puţine la număr. Poate data viitoare.

Anonim spunea...

Multumesc Mihaela :) rosesc tot.
Ai o modalitate placuta de a imbina cuvintele.

Anonim spunea...

sper sa ajung din timp sa vad anuntul data viitoare.
ma bucur ca a fost frumos. va pup.

alexandru toma spunea...

Alma te asteptam..iti pot da un email cand ne mai intalnim:) Planificam un karaoke cat de curand :)

cristians. spunea...

Faut pas se gêner!