sâmbătă, 12 ianuarie 2008

Austerian


Oare asta să fi văzut M.S. Fogg la fereastra camerei sale goale? Oare cîţi foggi din Iaşi văd de la fereastra lor Palatul lunii? Coincidenţa e tulburătoare, oricum, sună ca o mărgea în cutie. Şi trecusem de atîtea ori pe lîngă clădire, fără să ridic ochii.

4 comentarii:

cristians. spunea...

Deşi am priceput unde baţi prezentându-ne acea inscripţie, nu mă pot abţine să nu zic că o asemenea clădire o fi fost în interbelic simbolul futurismului anilor 2000, dar acum sigur e hidoasă. E întruparea gloriei arhitecturii comuniste, de pe vremea când ţăranii demolau psihotic "vechiturile" burgheze ca să arate că ei ştiu să ridice din fier-beton clădiri şi mai şi. Ia priviţi "lamele" acelea care o brăzdează şi geamurile oarbe, căscate către vremuri fără viitor.

Mai lipseşte Magazin Universal, sau CentroCoop, sau Întreprinderea textilă Tricoul Roşu. Faptul că Michelle are capacitatea să vadă acolo un titlu de carte este cea mai zdrobitoare dovadă că nu are în sânge şi o mare cantitate de celuloză şi cerneală tipografică, aşa cum bănuiam cu toţii. :)

Hiacint spunea...

Bine că vezi tu partea urîtă :P
Ia şi citeşte cartea, nu te mai amuza pe seama mea :)

cristians. spunea...

Nu ştiu zău ce caută acel "nu" înainte de "are în sânge..."!!! NU era în intenţie, drace. Poate de aia şi sună puţin a zeflemea, şi jur că nu e cazul acum.

Alt act ratat...

Hiacint spunea...

Haha, înseamnă că m-am, ne-am molipsit de rateuri.