marți, 16 martie 2010

Ce spuneţi?[dilemă]

Să presupunem că ştiu pe cineva care trece printr-o schimbare care întîi mi-a atras atenţia, apoi m-a mirat, apoi m-a îngrijorat. O schimbare vizibilă, uşor de reperat, ca în pozele "înainte" vs. "după". Pot să mă fac că nu am văzut şi să-mi spun că nu e treaba mea sau că fiecare face ce vrea/ce poate. Sau pot să întreb: ai nevoie de ajutor?, eventual să primesc un răspuns scurt, ca o uşă trîntită în nas...sau poate nu. Ce e de făcut?

2 comentarii:

Bianca spunea...

Depinde cât de apropiată ești de respectiva persoana. Dacă ești foarte apropiată și te interesează sincer ce e cu ea (căci vizibil e) atunci merită să întrebi, dacă nu ești chiar apropiată, trebuie să mai cercetezi... și poate într-un final tot să întrebi ce are.

Eu aș spune că decât să regreți că nu ai ajutat când ai simțit că e nevoie, mai bine faci ceva chiar dacă te vezi cu o ușă în nas. Poate e un îndemn egoist, dar cred că nimeni nu vrea să se simtă nasol când, cine știe, ar putea împiedica o nasoală "schimbare" (și mai mare).

Andrei spunea...

Mai bine sa afli ca sa nu-ti para rau pe urma ca ea s-a schimbat de ex. spre bine si tu ai ramas la fel cum erai,sau spre rau si tu nu ai ajutat-o sa iasa din groapa.Nici nu stii cind cazi si tu.