duminică, 26 aprilie 2009

Ce aţi făcut de cutremur?

”Cutremurul care a speriat România” titrează presa idioată online. Ba, s-avem pardon, eu am aflat de el la ştirile nopţii şi, orişicât, nu mă poate speria retroactiv un cutremur pe care nu l-am simţit, şi care, cum ar veni, nu mi se adresează personal! Pe de altă parte, România nu este numai Bucureştiul şi Vrancea. România este o ţară întreagă, patruzeci şi ceva de judeţe, cine le mai ştie numărul şi, de fapt, cui îi pasă? Eu cred în regiuni. Ele cred în mine?

Adevărata ştire mi se pare aceea că directorul general al Institutului Naţional de Fizică a Pământului se numeşte Gheorghe Mărmureanu... El le urmează în funcţie lui Septimiu Lavă, Sandei Tectonescu şi ilustrului Norocel Ruineanu - Falie.

7 comentarii:

Claudiu spunea...

Ca să las și eu o replică, știu un geolog pe care-l cheamă Alan Rubin. Și mai aveam un ministru al mediului Frunzăverde, nu?

Pinocchi0 spunea...

:-)
Daca o sa citesti Dilema Veche (http://www.dilemaveche.ro/index.php?cmd=sectiune&nr=271&s=1) o sa gasesti un domn Ciumageanu care se "imprieteneste cu ideea de conflict" :-))

cristians. spunea...

Hehe. Parcă Rovana Plumb era, la Mediu, o chestie şi ea, pe acolo. Plumb, la mediu...

Eh, familia Ciumăgeanu a dat nişte psihologi de oarece marcă, aşa ştiu eu. Era unul venerabil, fie iertat, la TM, cu acest nume. Probabil că duiosul apelativ are înrîurire asupra rezolvării rapide a conflictelor conjugale.

Pinocchi0 spunea...

*LOL*
"Am sa te prind si-am sa te bat
cu scindura de la pat..."
:-))

cristians. spunea...

Oh, yeah. Aud chiar si tambalul! Merci. :)

Alexandru spunea...

Un nume înmărmuritor, într-adevăr :)

Dar culmea geniului onomastic, la noi, a fost deja atinsă: Vrăjitoarea, fotbalist la ”U” Craiova. Vă puteţi închipui cum dribla...

cristians. spunea...

Îl ştiu pe Vrăjitoarea, cum să nu! :) Ceva de basm...