joi, 27 noiembrie 2008

File de histerie

...să mai plângi cu ceapa în batistă (sau poate omul e sincer, naiba ştie), după 90 de ani, pentru un teritoriu pe care nu-l deţineai decât ca efect al unei nedrepte asupriri (maghiarimea nu s-a format ori născut în Carpaţi şi nici în Pannonia), este e recidivă patologică deja! Mă întreb, oamenii ăştia, liderii UDMR, cum trăiesc acasă: în mediu aseptic, ethnically uncontaminated, consumă exclusiv produse ungureşti, au culorile naţionale imprimate în măduva oaselor? Ei mai ies în lume, aşa, barem vag, să vadă care-s ideile astăzi, încotro ne îndreptăm, cât mai contează naţionalul în balanţă cu globalul?! Chestii d-astea, elementare. Poate că servesc masa în izmene tradiţionale, de honved, au argaţi români, încă, şi îşi zic grof unul altuia, grof şi grofiţă. Poate că citesc doar presa secolului XIX. Şi trimit încă scrisori de cocoşi băţoşi kaiserului de la Viena.
Continuarea aici: Terapia prin agonie (www.starlog.ro)

4 comentarii:

Monica spunea...

ei nu:) majoritatea celor de la care spera sa obtina voturi da. si atunci cum sa nu le cante melodia care le place?
ungurestely yours, fata din tara cu drapel ros-alb-verde...dar cu o acvila la mijloc (de codru des)

cristians. spunea...

Monique, liderii români aproape că au uitat de mesaje de felul acesta. Pe mine, dezobişnuit, ăsta din urmă m-a şocat, ma trezit din adormire. Nu prea e de joacă cu aşa ceva, oricât ar fi de preocupată populaţia majoritară cu criza economică.

În plus, fluturarea unor asftel de lozinci iredentiste indică o anume stare tratabilă medicamentos la fruntaşii ăştia UDMR. Sau intratabilă?

Monica spunea...

Intratabila. Si, presupun ca viabila atata timp cat mai UDMR mai are priza cu astfel de lozinci. Ca uite, Vadim nu mai are priza. Si nici cucoana aia analfabeta din partidu-i, care imi cere sa o votez, de aici, de peste Ocean.
Eu in continuare sustin ca Marko nu crede cu adevarat ce spune. I-ar placea sa fie altfel, in mod normal in familie nu spune asa ceva, dar la microfon ii place.

cristians. spunea...

Marko nu crede ce spune, bun. Asta nu-l scuză nici cât negru sub unghie. E primejdios ce face, în orice caz. Dacă în MINE a trezit oareşicari afecte potrivnice, darmite în vechii fani PRM!

Şi important e să nu ne prefacem că nu ar avea un public destul de larg şi destul de receptiv. Cei 7000 din Tg.Mureş au fost în delir la aşa vorbe!

Trăim în 2008, sec XXI.