vineri, 31 decembrie 2010

Ceai Nou fericit!

Anul ăsta am dat multă atenție simțurilor. Sună bine, dar e înșelător, pentru că nu este simțire fără interpretare...după cum se va vedea în rîndurile următoare.

Întîi, ceaiul. Iubim ceaiul pe masa-pustie, fiecare în felul său și cu ceva gusturi comune. Nu știu dacă-l iubeam așa tare în diminețile în care micul-dejun însemna infuzie de tei+pîine+margarină+gem, dar acum o zi fără ceai e incompletă. Chiar, nu-i ceaiul negru un motiv foarte bun să te trezești dimineața?

Cel mai recent am descoperit TESS, care mi-a cucerit mai întîi ochii cu desenele de pe cutii. Apoi, simțul umorului cu legătura dintre denumire și ingrediente. Nu în cele din urmă, mi-au invadat mirosul și gustul. Au gust bun, așa cum ceaiurile trebuie să aibă - nu a sirop de fructe, nu a apă fiartă cu iarbă, nu a zahăr. Ci fix a ce scrie pe cutie. Favoritul iernii este Glory - se pare că nu numai al nostru, ci și al unor experți din Rusia și de aiurea. E ceai de băut dimineața cînd simți că lumea întreagă s-a înghesuit în capul tău, sau după-amiaza cînd te cuprinde lenea, sau seara stînd sub plapumă. E ceaiul sezonului, fără să urle Portocale+scorțișoară sau Vin fiert. Pentru noi, e artă într-o ceașcă.



Cît despre ocazia festivă, vă urăm ceai nou fericit, adică să descoperiți despre voi și despre lume lucruri pe care nu le credeați (hm, în sensul bun, sper).
--------

poze de pe site-ul Tess și de aici.

5 comentarii:

cristians. spunea...

„Chiar, nu-i ceaiul negru un motiv foarte bun să te trezești dimineața?” ba daa!

Ai gusturi bune, H.! :) Să aveți gusturi bune și voi!

Träume von Rosen spunea...

La multi ani , sanatate si bucurii!Pentru cea mai misto masa din blogosfera...

cristians. spunea...

Inspirație și sănătate să fie! Ceai găsim. Și-o masă pustie la care să ne tot așezăm.

Teodora spunea...

...artă într-o ceaşcă ce la rândul ei poate/trebuie să fie o operă de artă. Discutam recent ce important e şi recipientul din care ne bem ceaiul şi aminteam de expoziţia de ceşti a minunatului Ştefan Câlţia (acum închisă până pe 9 ianuarie, dar odată redeschisă, poate fi văzută până-n 29 ianuarie):
http://www.posibila.ro/

cristians. spunea...

Eu cred că am un fetiș al cănilor de ceai! Dar îmi plac mai mult cele perfect cilindrice și largi la gură. :) Bune de gură, cum ar veni. Presupun că expo e la București...