marți, 11 decembrie 2007

Fous le camp!

Dictatorul libian Muammar Ghaddafi către autorităţile europene, unele (alea franceze) ahtiate după bani în zilele astea, nemaicontând că banii sunt mânjiţi cu sânge:

Că „este normal că cei slabi au recurs la terorism” şi că Occidentul are de ales între a restitui averile „spoliate” africanilor în timpul colonizării şi obligaţia de a accepta fără rezerve imigranţii africani.

Şi eu îi zic aşa, europeneşte, ca-n titlu: ia du-te tu frumos şi vezi ce faci cu câmpii aceia, fertilizează-i! Auzi, soro: „acceptarea fără rezerve a imigranţilor africani". Dar să înceteze odată culpabilizarea asta generalizată! Ce-aş mai năduşi puţin cu perna nişte onegişti militanţi pentru strâmbele omului, să le spariu odată apetitul pentru ură de sine.

Păi dacă şi M. Sarkozy îi furnizează apă la moară..., stând la masă cu el.

7 comentarii:

P. spunea...

se plimba prin evropa mitocanii astia ca la noi refrenistii prin RATB : "oameni buni cu suflet buuuun..., despagubiti-ne pentru colonizare, ca noi n-avem nici o vina pentru febre si malarii"

cristians. spunea...

Vezi, eu nu ştiu să postez atât de detaşat+glumeţ şi, totuşi, la obiect, ca man...

Dacă nu mă stropşesc, parcă nu simt că am scris. Tre'să scap de asta. :)

Ah, şi nu aştept confirmarea nimănui după commentul ăsta. Nici infirmarea.

Hiacint spunea...

Păi ce, ştie cineva?
:)

cristians. spunea...

Drace, am ajuns să mă tem cumplit de comentariile alea tip interjecţie, laconice, inutile ca oboseală de a mâzgăli ceva. Nici cei care le postează nu ştiu ce vor ele să zică, dar le pun, aşea, de-al dreacu, că pare ei mai enteresanţi cu ocazia asta.

P. spunea...

Sirbule, pai eu scriu glumet ca daca m-as incrunta si eu, ar fi aici sectia de neurologie politica a spitalului numit Evropa. daca glumeai tu, ma inervam eu. vezi ce inseamna sa fii gica contra, dar in acelasi sens? :)

PS : hiacinte, musca-ti limba :)

Hiacint spunea...

@man: Omg, neurologie politică, ce bine sună! Ai brevet pentru denumire, pot să o folosesc în conversaţii?
Te duci cumva la teatru în seara asta şi povesteşti pe blog sau am visat eu? :)(nu că eu aş cronicări vreodată cînd mă duc la teatru, ssst)

cristians. spunea...

Mă doare undeva de "gică contra". Nu sunt contra că arată fain să fii contra, ci pentru că...

Asta ca să scriu şi eu în ton cu celelalte comments de mai sus. Văd că e fashionable să laşi puncturi de suspense. Ca să (nu) înţeleagă fiecare ce vrea. Şi mai vine şi Hiacint cu teatrul ei, de zici că noi de asta vorbeam acilea.

Iată-mă acum şi caz de neuro, după ce fui brevetat de stătător în casă şi scriitor de prostii.

Lasă, Manule, nu veni şi tu la neuro. Mai bine faci galerie de pe margine. Cineva trebe să rămâie echidistant pe lumea asta.