luni, 10 decembrie 2007

"Caut fată drăguţă cu număr de oranj"

M-am trezit, fără scăpare sau întoarcere, pe o stradă pe care mai călcasem de o sută de ori şi care deodată nu era acea stradă, ci închisă la un capăt (tomberoane, taxiuri, gard de scînduri) şi însoţită de blocuri pline de covoare puse la uscat. Ce-a fost azi, ziua covoarelor spălate?

După o groază de alergătură şi şase ore de amorţit pe scaun, la radio sunt melodii de decembrie, ecoutez, comme c'est beau. Îmi lipseşte pînă şi energia de a mă plînge coerent pe blog despre cum nu pot descuia Cutia. Cum care cutie? Cutia cu idei geniale, cu personaje odioase, cu vînători, cutia cu amintirile altora, cutia cu soluţiile şocante, cutia celor mai fine înţelegeri. Aş vrea să scriu atîtea... cîte încap în cele 2008 de minute din panourile stradale. Într-un fel, caut şi eu fată drăguţă cu număr de oranj, nu numai cititorul nostru (din nou) inspirat.

Citesc o carte despre mătuşi, nimic mai liniştitor.

3 comentarii:

cristians. spunea...

S-a scris, oare, un studiu despre rolul sau poziţia mătuşii în literatura hispanică? Ştim sigur, din cărţile bune, că mătuşa are o partitură de iniţiatoare.

Acolo unde mama şi bunica se simt depăşite, ruşinate, impostoare, mătuşa intră de-a dreptul: sexualitatea nepotului. O paralelă între prostituata-supapă, parazitând lipitoreşte şi salvatoriu familia burgheză, şi mătuşă nu e întotdeuna nepotrivită.

cristians. spunea...

De ce nu mi-ai raspuns la asta, oare???

Eram prea new entry atunci? Sau lucrurile erau mai interesante in suspensia primilor ani de blog. In ambiguitatea aia intens frecventata, din serai in rainbow.

Hiacint spunea...

Nu ştiam ce să răspund.