miercuri, 28 noiembrie 2007

Turcescu resuscitat

Foarte bun articol ne oferă Robert Turcescu în Cotidianul - Suparat pe popor .... A pus la o parte excedentarul împăciuitorism de până mai ieri, şi-a lăsat simţurile libere şi l-a ghicit într-un final pe preşedinte, exact aşa cum e el de când se produce pe scena politică.

Au început să-şi revină, rând pe rând, ziariştii care vedeau până acum în actualul preşedinte un soi de mic mesia al neamului. Deunăzi am avut plăcerea imensă să citesc chiar în tribuna prezidenţială, EVZ, un articol în care lui Traian Băsescu i se deplângea tot mai vizibila lipsă de coerenţă ideologică. Împăratul e gol şi, în lipsa unui adversar fizic căruia să-i dea la moacă, e, practic, invizibil pe amintita scenă. Se explică, prin urmare, de ce, de când PNL a ales să nu-i mai răspundă invectivelor (era să zic acuzaţii, dar ar suna prea frumos şi prea precis), preşedintele face o figură ciudată...Nu că înainte nu ar fi fost la fel.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa ne certam va sa zica :)
Turcescu sa ma scuteasca, intii se incrunta la televizor si-o da gata pe mamaia cit de dur este el, dupa care baga intrebari idioate in cotidianul la care raspunde un sfert (sau o zecime!) din comentatorii activi ai ziarului in care se tot mira, mai scoate din el cite un articol cum ar fi acesta de astazi in care ne povesteste ce figura avea Base in emisiunea lui si ce draci putea sa aiba cind l-a dezamagit poporu, vai si-a dat arama pe fata inca o data, vai ce iesireee vaaai. Si ca oare n-o fi invatat ceva de la aia saptezeci % care n-o fost?!
Da, o invatat, ca pe romani ii doare fics fics in spate de tara, dau vina pe politica intr-o lehamite comoda, fara sa incerce s-o schimbe, si tot imi baga pe git dezamagirea cu Constantinescu si mirlania lu Basescu.

Eu sint frustrata, ca om care votez, sa vad ca de fapt, parerea mea este folosit pe post de hirtie igienica, sa se stearga cu ea la fund aia carora nu le pasa si se cred misto! Nu e nici o lectie pentru Base, e doar o inertie proasta care nu se vrea moralizatoare, exista pur si simplu in oase, ca reumatismul.
Ma duc sa fumez, ma scuzati.

cristians. spunea...

Duritatea televizată a lui Bobby Turcescu mi se pare penibilă. Am mai spus-o: de multe ori este în mod gratuit agresiv cu invitaţii, ceea ce mă determină, de exemplu, să empatizez mai degrabă cu ei decât cu el.
Aşa mi s-a întîmplat chiar şi când era invitat Adrian Năstase!!!, ca să vă daţi seama ce mult îmi repugnă "prezumţia de vinovăţie turceschiană". Dă bine pe ecran.

Degeaba se screme să pozeze în jurnalistul feroce, documentat şi neclintit, dacă o invită pe Andreea Marin de două ori pe an la emisiune. Nici un interviu slugarnic cu Mao nu l-ar fi compromis în ochii mei în asemenea hal!

Dar articolul indicat de mine este chiar bun. Suzi are, însă, dreptate: ne întrebăm şi noi nu cumva şi articolul critic din Cotidianul este parte din "poză". Iar pentru susceptibilitatea cu care Bobby e privit de noi doar el e de vină.

Suzi, stai jos. Bine. :) Drept să zic, numai la tine nu mă aşteptam să postezi la asemenea subiect. Răvăşitor moment!