joi, 22 noiembrie 2007

Scăpaţi de bibliotecă!


Feriţi-vă de cultură! Citiţi reviste glossy. Sau site-uri cu profilul "Citeşti, deci tâmpeşti". Iată o pildă, o bunăoară:

"Scapati de biblioteca. In foarte multe locuinte, in living, exista si o biblioteca. Este un lucru foarte bun insa din pacate acest mobilier ocupa mult spatiu si sufoca atmosfera creand o stare de spirit mai putin placuta pentru dumneavoastra. Inlocuiti asa dar corpul voluminos si masiv cu polite sau rafturi suspendate cu un design deschis. Va arata mult mai bine din punct de vedere estetic si veti beneficia de un aer modern in living. In cazul in care aveti foarte multe carti trebuie sa gasiti urgent un spatiu pe care sa il amenajati sub forma unui mic birou. In orice caz, in living nu mai este cazul sa tineti si biblioteca."

17 comentarii:

Zaza spunea...

ehrm....excuse me?

dumnezeule mare...

Anonim spunea...

Ce coincidenta!
Haha, faza asta cu biblioteca am mai auzit-o si la alte timpuri si este pe de o parte adevarata (nu sariti va rog!) pentru ca daca ai o camera in care citesti, o camera de lectura un birou o biblioteca pe toti peretii, atunci merge, si mi se pare f misto ideea de-a avea o camera consacrata lecturii. Inaplicabila, asa este. Iar articolele de la care pleaca perlele astea cred ca sint bazate chiar pe ideea asta.
Dar am cunoscut oameni care intr-adevar, nu tineau carti in camera de buna, ca erau urite si le tineau in dulapuri inchise, ceea ce era o crima.

De exemplu, nu stiu a cui e biblioteca din poza, dar eu vad doua animale de plus, un ceas si un deodorant(!) care nu-si au locul intr-o camera de living! Hehe (si la mine e la fel, shhhh).

Hiacint spunea...

Îţi dai seama ce atmosferă sufocantă e la mine în "living", a se citi camera-bucătărie-netcafe-bibliotecă-spaţiu de lucru-dormitor :|

cristians. spunea...

Vai, e a mea camera! Dar am scăpat de pluşuri. Bad memories! Şi dacă mă voi muta, biblioteca trebuie să-mi stea mereu sub ochi. Cărţile acelea să nu mă slăbească o clipă din copertă. Să mă tortureze cerându-se a fi citite, răscitite.

Stai, să postez poza post-pluş.

Anonim spunea...

Ce frumos cade lumina pe cartea "Pogoară-te Moise", poate e vreun semn sau oarece.
De la depărtare nu mi-am dat seama că e biblioteca ta. Nu ştiu cât mai rezistă săraca încărcată cu atâtea cărţi, plus altele ce vor mai veni! Io ştiu că Moise ţi-a făcut-o cadou, dar... :)

cristians. spunea...

Hm, Moise s-a numit bunicul meu dinspre tată. Nu mă face să nu mă hodin la noapte sub năvala amintirilor.

Anonim spunea...

Atunci roagă-te pentru sufletul său, poate aşa se răzgăndeşte şi îşi amână pogorârea. :)
Vorba lui Sorescu: "Oameni buni, învierea se amână!"

Never mind me...

Anonim spunea...

^@##% :D Cuvinte "de dulce" pentru cel/cea care a scris articolul si pentru toti cei care gandesc la fel :D

cristians. spunea...

Acum avem foto "before" şi foto "after" a bibliotecii. Sânzienele nu le-a remarcat nimeni. Poate dacă puneam la vedere un Ipod ultimate sărea în ochi.

Dar dacă nu îmi permit "camera de lectură", deşi mi-aş dori să am un birou de lucru, să-mi fie jenă că împart aceiaşi pereţi cu cărţile? Nu toţi locuim în villa.

Dar nu regret că nu am avut părinţi în nomenclatura comunistă sau medici degrabă salvatori de vieţi în schimbul unei mite substanţiale. Ori profi universitari, decrepiţi încă din adolescenţă, dar plini de bani de la examene trucate. Sunt simpli învăţători.

Totuşi, sânzienele s-au iubit intens cu volumele de pe rafturi astă vară.

Madalina spunea...

Dacă vrei să scapi de bibliotecă poţi să mi-o dai mie.
O să o folosesc ca şifonier...:)

Anonim spunea...

Cristian Sirb, ai un pix verde in borcan!
Toata lumea a remarcat sinzienele (de dupa care inca mai zimbesc doua - trei animalute roz), dar eram concentrati pe titluri! :)
A doua poza este labirintica cu trimiteri? Ca unele-s cu fundu-n sus si alte cu scrisul normal!:D
Mmm o sa-mi pozez si eu biblioteca mea care e tot in living :)

Anonim spunea...

Hm...dacă nu se făcea atâta tam-tam nu aş fi observat nici acum animalele pluşate, probablil din cauză că astă-vară, când am primit poza, mi-am vârât toate simţurile în buchetul de sânziene. Să vedem cine va încearca acum să numere câte filme pt. aparatul foto are Cristian pe al doilea raft? :)

Hiacint spunea...

Păi cred că ideea era de biblioteca- spaţiu personal, nu loc pentru depozitarea cărţilor, cum dă impresia articolul ăsta foarte deştept.
Eu, recunosc,am cercetat curios toate titlurile, filmele, florile, pixurile din fotografii, cre'că şi Suzi :) Nepoliticos cum e, aşa fac şi cînd sunt musafir în casa cuiva, cu ochii pe bibliotecă. Nu ştiu la ce o să mă mai zgîiesc dacă oamenii vor prelua ideea şi vor avea livinguri aerisite, goale, fără mobila aia masivă...

cristians. spunea...

Vezi, ăsta-i riscul când îţi expui din casă, de exemplu, demodata-ţi bibliotecă cu vitrină - o oroare a esteticii mobilierului. Dar nu regret. Un pic de exhibiţionism nu strică, te mai cureţi de nişte draci personali

Hiacint spunea...

Tu nu ti supăra acuma, c-am zis de drag, nu degeaba :)

Diana Adela Martin spunea...

1. o amica de-a mea ce s-a mutat de curand a avut urmatoarea dilema: sa imi cumpar bibliotea pt living sau nu? daca isi cumpara biblioteca, se gandea ea, va trebui sa isi cumpere si carti si aici apare cea de-a doua dilema: ce carti sa cumpere, pe ce criterii sa le aleaga? (aici era in pom. dc in revistele de amenajari gasea tot felul de modele de biblioteci, despre carti nu era sfatuita deloc). pana la urma s-a dus intr-o librarie si s-a pus pe cumparat zeci si zeci de carti, alegandu-le dupa forma, culoare, poza de pe prima coperta.

2. hiacint: la fel procedez si eu cand sunt musafir :)

cristians. spunea...

Paler în USA. Intră într-o casă dotată cu o bibliotecă plină de volume masive, legate frumos. Deschide, instinctiv, unul. Foi albe! Cărţile erau de decor. Să umple rafturile şi, probabil, să se asorteze cu stilul camerei. Exact ca la amica Dianei.

Eu trebuie să-mi cumpăr bibliotecă (rafturi) pentru că nu mai am unde să-mi aşez frumos cărţile. Eu nu le ţin în cutii!! Alţii îşi iau cărţi ca să-şi spoiască biblioteca. Matter of taste.