vineri, 9 octombrie 2009

Obama, I am but a fool/Darling, I love you... Ep. 2

B. Obama a primit - cât de rudimentar şi ultraprevizibil! - Premiul Nobel pentru Pace. Nu are nici un an de mandat, dar e "recompensat" servil de socialiştii norvegieni* de laborator pentru pacea pe care, chipurile, ar fi pogorât-o asupra lumii. Presupun că a primit Nobelul pentru că i-a lăsat în pace pe ruşi să-şi facă iarăşi mendrele cele grobiene în jumătate de Europă (acum, când sunt terminaţi economic, depinzând 80% de vânzarea resurselor naturale), renunţând în mod umil la proiectatul scut antirachetă; pentru că i-a lăsat în pace pe teroriştii de la Guantanamo, vârându-se humanitarianly în metodele neortodoxe de anchetă ale CIA, sau, în aceeaşi pace (a invitaţiilor politicoase la dezarmare) pe iranieni, cât să-şi dezvolte aceştia nestingheriţi programul nuclear. În fine, poate că e vorba de pacea şi veselia pe care le-a revărsat peste SUA de când e Mr. President, ţinându-se mai cu seamă de glume demne de stand up comedy, discursuri cu o retorică impecabilă, însă nu mai puţin găunoase, nu mai puţin inaplicabile. Iată ce cred eu despre "prestigiosul" Nobel: fâsss. La anu', sper să-l ia Chavez. Nu ar fi exclus, după ce i s-a acordat cu atâta uşurinţă acestui Pier de Vara nord-american.
_______
* (era scris greşit ”suedezi”, până la atenţionarea lui Claudiu, but that was not the point, oricum)

9 comentarii:

dragoş c spunea...

sincer? eu nu m-asteptam.

cristians. spunea...

Nu, că cine ştie cine erau ceilalţi...

Well, dacă eu mă aşteptasem, înseamnă că, într-un final, am "prins" oareşicât felul de a cugeta al Academiei Suedeze.

ancussa spunea...

Şi eu când am citit ştirea în JEP, m-am întrebat brusc: Pentru care pace? Treptat m-am dumirit că e mai mult vorba de atmosfera împăciutoare creată în juru-i. He's quite a good lounge DJ. Cu canapea la cap adicătelea... :))

Rareș spunea...

Cea mai bună surpriză e cea pentru care te pregăteşti. Un fel de motto la premiul Nobel pentru pace, văd.

ancussa spunea...

Sunt de părere că ar trebui să refuze premiul. Nu a apucat să facă nimic, dar poate mai nou se dau premiile Nobel pentru carismă.

cristians. spunea...

"Lounge DJ" e perfect! Nici cei de la SaturdayNightLive nu ar fi putut spunde mai bine (eh, şi pentru că ei îl cam iubesc, doar pe Bushes i-au desfiinţat).

Claudiu spunea...

"Nu are nici un an de mandat, dar e "recompensat" servil de socialiştii suedezi"

Premiul Nobel pentru Pace este acordat de un comitet norvegian şi nu suedez.

als spunea...

si ce, norvegienii nu au socialisti?!
ei bine, 'socialistii norvegieni' deci! ;P

ps premiul este absurd, am inteles k i s-a dat 'pt incurajare'... heLLO, de cind se dau premiile (nobel!) pt 'incurajare'?? pai atunci, sa i se dea si ioanei bradea (cea cu 'bagau') un premiu in avans, tot pt incurajare... sau unor savanti, care inca n-au descoperit nimic - dar nu se stie niciodata :))

asa si cu obama: el se va stradui, ca pare silitor, si cine stie: poate k va ajunge - in our lifetime - sa aduca si pacea undeva pe pamint (fisia gaza?)

cristians. spunea...

Merci, Claude! Oricum, same shit.

:) ”Unor savanţi care încă nu au descoperit nimic”, asta da, abia aştept! Într-acolo mergem. :)