Oricât ar încerca să-şi îndulcească derapajul, înconjurându-l cu o aureolă romantică, drama infidelei lui Shalev are o amploare mult mai îngustă decât cea a flaubertienei Madame Bovary. Spre deosebire de Emma, Yaarah nu este victima captivă, nemilos tratată, a obtuzităţii religiei şi moralei societăţii israeliene, nici a deşartei pofte pentru lux şi risipă. Nu, pe israeliancă nu o ţine nimeni prizonieră sau credincioasă cu de-a sila, nici măcar soţul ei, darmite amantul cel scăpătat. Dimpotrivă, ea vieţuieşte şi are o carieră promiţătoare în sânul unei societăţi liberale, fiind cel mult o ostatică benevolă a propriei foamete de sex (obsesie care, la rându-i, are ca posibil izvor inconştient nevoia de-a dinamita amintirea relaţiei terne, mincinoase dintre părinţii săi).
___________________
Textul complet poate fi citit pe bookblog.ro: Viaţa amoroasă
8 comentarii:
Companioano, eu zic să închidem. :)
nici sa nu va ginditi!
ar fi pacat. lumea citeste chiar daca nu zice nimic...
Aahaa, aici mi-eraţi, vrăjitorilor! :))
Sper că nu te referi la ACEL închis. Îmi uit manierele și vin să te bat la fund cu tenișii ăia care nu-ți plac! Ontopic: am citit și continuarea. Sper să citesc și cartea, curând. Acum sunt puțin obsedat de Amos Oz. Și mai și lucrez cam 14 ore pe zi, fir-ar.
Mă refeream să închidem fereastra, că era curent. Şi masa cam pustie.
Hei, dar poate că măcar dumneata lucrezi 14 h cu rost. Eu nu.
Va rog si eu sa nu-nchideti. Citesc pe muteste, dar cu folos.
Vai, dar de data asta chiar (pe jumătate + 1) glumeam! :) Nu neg că e important pentru noi să vedem cum ieşiţi o ţâră din anonimat. Mai schimbăm o vorbă. Mnoa...
Trimiteți un comentariu