joi, 8 octombrie 2009

Şi bineînţeles

Deodată toată lumea o cunoaşte şi o iubeşte pe Herta M. Marii culturali români îi poartă, la tv, o admiraţie vecină cu extazul. Şi toţi ne mîndrim cu această realizare, în definitiv, a noastră, a tuturor, nu?

(mi-e greaţă)

15 comentarii:

cristians. spunea...

Ce potrivire cu textul de mai jos! Probabil că vom asista la încă o tentativă de amploare naţională de a o "recupera" pe d-ma Mueller. Detractorii o vor curta asiduu, indiferenţii de până acum vor declara că i-au citit opera până la ISBN. A început deja, iar blogosfecla nu e străină de osanale!

capricornk13 spunea...

:) ei, uite, de-aia il admir eu, uneori, pe CTP; uita-te sa vezi ce parere are...

cristians. spunea...

Uite, de aia îl admir eu mai tot timpul pe CTP. :)

capricornk13 spunea...

@c. sirb: e mai corect mai tot timpul, intr-adevar; ma refeream la acele luari de atitudine care sunt extrem de curajoase si fara egal; dar scrie excelent toujours...

cristians. spunea...

Doamne, în sfârşit o cititoare de CTP care să nu-şi dea naibii ochii peste cap la licenţele lui de limbaj, la plasticitatea şi exactitatea formulărilor lui! Într-adevăr, că mai greşeşte sau nu în luările de poziţie, CTP scrie cel mai bine din întreaga noastră presă. Şi acesta NU-i un lucru îmbucurător. Dar altul nu-i...

Exact cum (te) apreciam pe blogul tău, se vede că nu suferi de afectare, de infatuare, de pedanterie, de apucături artistoblogosferice. Nu eşti din categoria învelim-realitatea-în-ţiplă ca să o facem mai suportabilă. Dacă îmi spui şi că nu ai o pisică tolănită pe tastatură, portretul este perfect.

alex moldovan spunea...

De fapt n-o iubim? şi n-o cunoaştem pe Herta M?

cristians. spunea...

Dar ce, trebuie neapărat s-o iubim? Doamna nu se prea lasă iubită, asumată, recuperată oricum, şi bine face! Asta e ideea. Nimic mai mult.

N-o mai iubiţi atîta pe HM, citiţi-o. E simplu.

alex moldovan spunea...

De fapt, eu atacam forma de plural folosită - atât de generoasă în exhaustivitatea ei... Eu prefer s-o şi iubesc, şi s-o şi recitesc. Atâta tot.

cristians. spunea...

Splendid, nimeni nu a instigat aici la altceva!

Plus de asta: Hiacint a scris KLAR, a restrâns "aria" în fraza a doua: "marii culturali români". Sunteţi cumva un "mare cultural român"? Dacă da, respectele noastre. Dacă nu, asemenea.

În a treia frază, dar deja pierdem prea mult timp cu asta, Hiacint a "făcut vorbire" despre acest Nobel, pe care se înghesuie UNII deja să-l numească "o realizare a literelor româneşti", ba chiar a poporului! Nu credeţi că aceia merită din plin sarcasmul Hiacintei?

alex moldovan spunea...

Un "mare cultural român" sunt evidemment (deşi acţionez underground). But it's not the point. La fel şi cu sarcasmul. Eu mă refeream la acel "toţi" întâlnit pe mai toate blogurile care au abordat subiectul. But never mind. O zi bună.

Hiacint spunea...

Mă gîndesc că excepţiile de la "toţi", ştiindu-şi adevăratele sentimente, atitudini, credinţe, nu se atacă de la o generalizare, dacă scrisul şi lectura sunt adevăratele lor preocupări. Îşi văd de ele. Sau nu?

alex moldovan spunea...

Nu. :)

cristians. spunea...

Dar era evident pentru oricine că era vorba de un "toţi" sarcastic, folosit pentru plasticitate, e "ironizare prin generalizare"! Căci primul "toată lumea" este definit clar, mai apoi, prin "marii culturali". Ce teoria chibritului...

als spunea...

apropo de stilul ctp-ist (atit de iubit de unii), vezi un articol mai vechi:
http://www.observatorcultural.ro/Autorul-total*articleID_524-articles_details.html

;P

cristians. spunea...

Bine.

Sunt "sigur" că după ce mă duc să citesc nu o să-l mai savurez la fel. :)