miercuri, 1 iulie 2009

Omul fără prezent

Îmi măsor, anual, modernitatea, aşa cum ipohondrii îşi iau, deja febrili, pulsul sau temperatura. Instrumentul meu de măsură sunt sânzienele, nu le ştiţi, poate - inflorescenţele acelea gălbui, mici-mici, mii, agăţate cuminţi de tijele aproape lemnoase ale tulpinilor, pregătite a fi rupte pentru cununi şi ceaiuri oblojitoare. Mă observ anual, şi-mi dau astfel seama de grosimea stratului de modernism (deci, alienare) depus peste greaua-mi conştiinţă, orientându-mă după punctualitatea (în funcţie de data de 24 iunie, când se pun coroniţele la poartă) cu care mă prezint pe câmp la cules de sânziene. Anul ăsta, am întârziat o săptămână până să culeg cel dintâi buchet. Sunt, probabil, pe deplin modernizat. Sunt un străin. Sunt contemporan cu laptopul meu.

10 comentarii:

Carmen Gugu spunea...

Cu adevărat tragic ar fi dacă ai ajunge ca nici măcar să nu le mai remarci prezenţa, sau să pui o fotografie compensatoare cu aceste flori pe desktop.

Cristian SÎRB spunea...

Adevărat! Ar trebui sa nu mă tot lamentez. Doar am întârziat câteva zile, nu o vecie. Totuşi, sărbătoarea s-a dus...Mai bine aş fi pus aici foto. Am mai pus. Totuşi, iată dovada penibilă că viaţa mea aproape că s-a mutat online!

als spunea...

modernitatea e 100% ok, restul sint bovarisme... (& nevroze, fireste)

oricum, natura e overrated ;)

Cristian SÎRB spunea...

Nostalgia Sânzieneleor (după ce le-ai trăit ani de-a rândul cu toată intensitatea) nu e 'bovarism'. Dv aţi crescut, poate, pe betoane, ce puteţi mărturisi despre asta?... Aici chiar nu o 'nimerirăţi', o spun cu părere de rău. ;)

"Maxima" cinică 'natura e overrated' dă numai bine seama despre alienare. Probabil că dă seama oricui numai autoriului ei nu.

als spunea...

mai bine sa fii 'alienat' & perfect in acord cu timpul in care traiesti decit deprimat, nevrozat & in sfisiere launtrica ;)

Cristian SÎRB spunea...

Mai bine. Nici nevroza sau depresia nu vine şi nu se instalează mereu pentru că e chemată, invitată.Eu nu ţin minte să fi fost vreodată ne-nevrotic.

als spunea...

inseamna k v-ati nascut modern, k noi toti ;P

pe mine natura ma angoaseaza...

ps am postat pe liternet niste 'graf(or)isme', sint convins k v-ar enerva la culme :)

Cristian SÎRB spunea...

DAR NU M-AM ENERVAT DELOC! :) Nu de aia scriu cu majuscule. Vă dau ghes aforismele, asta e un sănătos semn de reacţiune. Mie-mi place!

"Natura se bucură de o reputaţie exagerată, căci nu ne oferă decît aceeaşi piesă în interpretări tot mai slabe."

"Românul se naşte supărat, trăieşte vexat şi moare frustrat. Dar nu moare pînă nu-i indispune şi pe ceilalţi." :) (bine v-aţi născut Român!...aici am zâmbit chiar!)

"Cei care nu cred în Viaţa de Apoi pot avea surpriza (plăcută) de a constata că există. Cei care cred pot avea surpriza (neplăcută) de a descoperi că nu e nimic. Rezultă că e mai profitabil să nu crezi şi că Pascal se pricepea la matematică, nu şi la socoteli."(iar aici, am căzut pe gânduri, n.m. CS)

Să înţeleg că prin acele calde fotos ne-aţi poftit în salonul dv? Mulţămim!

als spunea...

of, niciodata nu-mi iese sa fiu antipatic! :(

ps altminteri, DA, SUNT REACTIONAR!
et fier* de l'etre

* merge si lemn, la o adica...

Cristian SÎRB spunea...

:)) bun.