luni, 7 martie 2011

Weather Experience

Peste noapte, vântoasele au înfoiat măselele soarelui cu lipsă de măsură, încât, de dimineață, ăsta, cunoscut în lumea interlopă și sub numele de astrul zilei, Helios - pentru băieți, se apucase să lumineze mai devreme decât de obicei, dar lumina ca bezmeticul, cu pupilele dilatate, nu bag mâna-n exploziile lui fierbinți că n-a luat și un strop de acid pe vârful limbii, în partea a doua mai cu seamă, de pe la 2 minute și 14 secunde (eu ți-am spus să iei lămpașul cu tine, omule, când urci după cucuruz) - tare mi-e că a scris soarele la scrisori amoroase toată noaptea, a lins soarele la timbre cu acid și, din greșeală, se trezi ceva mai la nord decât spune compasul - nord-nord-est. Dar și când o făcu..., surle și trâmbițe, îngânate de orgi bisericești, cortina mi-ți-se despică în două părți egale și laterale, nici un nor, nici un puf, doar tusea și junghiul invidiei. Și dă-i cu sacul cu porumb pe scara podului, nu-i greu să numeri zapii și napii. De cu seară, soarele apuse într-o portocală, maare-maare și rece. Eu zic să-i dai drumul: The Prodigy Weather Experience

16 comentarii:

Rareș spunea...

Trebuie musai neapărat să brevetezi helioportocala.

ancussa spunea...

orga e minunată, merge atât de bine cu broaștele alea acide!
au stors poezia și din prognoza meteo. mulțumim!

ușurel cu sacul de porum pe scara podului! o spun din pățite.

ai nimerit bine vântul, nord-estic, nu-l mai astâmpără nimeni, deși azi parcă a mai stat. cred că pune la cale o reîntoarcere.

Pinocchi0 spunea...

Stai puțin, stai puțin: Chestia asta e scrisă de tine, sau e tradusă? În ambele cazuri e genială. Dar să știm și noi, așa că lămurește-ne! (Știu, sînt naiv, dar.)

capricornk13 spunea...

Frumos! :) Imi place si noua haina a blogului vostru, pun pariu ca acel colier e de la hiacint din colectie! :)

Pinocchi0 spunea...

Hiacintul, dacă nu mă înșel, este o piatră prețioasă din familia zirconiilor, care au un indice de refracție apropiat de al diamantului și sînt de multe ori colorate. (Zirconia aia de la magazinele de bijou-uri e de sinteză, e urîtă și nu se pune.) Deci o piatră prețioasă din cele mai frumoase, nu numai o floare.

Dar mi se pare că cineva a uitat să-mi răspundă la o întrebare... :-)

Hiacint spunea...

Capricorn, mulțumesc, am probat vreo cîteva teme, dar nici una nu-i perfectă. Cred că am ceva cu albastru și maro sau ce culoare e asta, m-ai ghicit :)

Pinocchi0, eu cred că scria Cristian dacă ar fi tradus de undeva. Și-apoi, nu-i recunoști stilul? :) Eu tot nu știu dacă hiacintul e roșu sau albastru, nu am văzut decît în fotografii (roșu-portocaliu), la expoziția de minerale nu aveau lucruri așa obișnuite, ci mai spectaculoase.

Pinocchi0 spunea...

Aha, Cristian carevasăzică, și prea modest ca să spună :-)

Hiacintul poate să fie de la galben la roșu și maro, uite aici: http://de.wikipedia.org/wiki/Zirkon -- pozele sînt mai frumoase în versiunea germană decît în cea engleză. Un hiacint curat și cu o culoare frumoasă nu e deloc obișnuit, numai că lumea ori îl confundă cu zirconia, ori nu îl cunoaște, și nu îi dă importanță.Mie mi-ar place să am un hiacint mare și frumos.

cristians. spunea...

Are dreptate Hiacint.

Poate fi scotocit blogul, și dacă cineva găsește ceva, un fragment, tradus sau citat de mine fără indicarea autorului/operei sau fără ghilimele...

Sigur că e de mine, scris la repezeală, sub influența muzicii de dedesubtul textului, ce face muzica din om!, și nu e genial, ci cel mult ludic (nu-mi cer scuze: îmi place The Prodigy, că mereu îmi par mai noi și mai vânoși decât toți băiețeii ăștia lălâi, dubstepperi).

Se vede că ne citești din an în paști, d-le injiner. :) Te-am mai prins o dată cu o mirare d-asta. Ei, ei!

Pinocchi0 spunea...

Mea maxima culpa :-)
Mirări mai am, de toate felurile.

Hiacint spunea...

Am impresia că îți place să-l tachinezi pe Cristian :)

Pinocchi0 spunea...

Cine, eu? (Moș Pinocchio se uită uimit de 2-3 ori la stînga și la dreapta.)

Hiacint spunea...

A, nu? Scuze, atunci.

Pinocchi0 spunea...

:-)
Ach, Hiacint, qui s'aime se taquine, nu?

Hiacint spunea...

Eu așa aș face :)

cristians. spunea...

Iată-ne iubindu-ne, dară! Se vede că s-a dat dezlegare la hormoni, de când cu desprimăvărarea.

Pinocchi0 spunea...

Să ne iubim, chera mu, să ne iubim per tujur! (Numa nu pe tunuri, bâh.)

Altfel, s-o fi desprimăvărat la voi acolo, în România, aici tot frigu' dracului e.