luni, 17 ianuarie 2011

Melanj la Troia

Euforia eliberării. Ca melanjul dintre sexualitate și inteligență. Contrastul dintre ținuta socială impecabilă și depravarea din pat. Și vagina aia miorlăindu-și dincolo de pereți franceza ei de ospiciu.

Je vous baise chaleureusement! - cred că am râs cinci minute când Mihăileanu m-a trăsnit cu formula asta în Le Concert, într-un moment în care totul, deși eram în plină comedie, inspira tensiune. Apoi, m-am gândit cum ar fi să-i trântești așa ceva, ca să-i închizi gura aia clevetitoare, Orianei de Guermantes - marea spirituală, zeflemitoarea de geniu.

Aplecându-se peste masă pentru a semna actele, ne dezvălui un sân stâng fără sfârc, îngrozitor de alb, invalidat de albeața netedă ce înlocuia obișnuita areolă maronie. Un sân handicapat, invalid - mărișor, dar lipsit de appeal. Un sân spân.
***
„Orice trezire e o decepție, orice dimineață nu e decât ridicolul, caricatura viselor de peste noapte.” (I.D. Sîrbu - Șoarecele b și alte povestiri)

4 comentarii:

Pinocchi0 spunea...

O surpriză malefică, da. Bănuiesc că Proust n-a mers pînă acolo, dar s-ar potrivi.

cristians. spunea...

Proust n-ar FI mers până acolo. :) Că dacă ar fi fost capabil de înjurături, ar fi scris în fraze mai scurte, sau n-ar fi scris deloc.

Personajele lui sunt câteodată atât de agasante, pentru că-s vii - mergi la volumele lui, le deschizi cu nerăbdarea specifică bârfitorului nevindecabil, să vezi ce-au mai făcut, ce mai zic, de parcă ai pătrunde în odaia alăturată - dar, culmea!, și cu un enorm potențial de a provoca dependență.

Pinocchi0 spunea...

Domnu' Inginer mi-a făcut cadou de Crăciun "Dicționarul timpului pierdut". Pe de o parte ajută, sigur că da, pe de alta... încă o "odaie alăturată". Oare unde vom ajunge? Dar egal, mergem mai departe. "My heart will go on. (My liver may not.)"

cristians. spunea...

Ideea taman asta e: să nu ajungi nicăieri. Ce contează e drumul. Pfoai, zici că-s Confucius! :)

Aia cu „my liver may not” e totală! E de pus acolo cu „Je vous baise chaleureusement”. Ador deromantizările astea. Îs tonice!