În Iaşi, un domn şi-o doamnă care locuiesc la ultimul etaj şi-au construit o casă pe bloc. Toată lumea e indignată, contribuabilii spumegă, comentatorii ziarelor îşi arată ura şi dispreţul faţă de Moldova, slăvind Clujul şi Timişoara. Numai mie mi se pare o excentricitate superbă, un manifest (pe nevrute) împotriva cutiilor de carton în care stăm? Mi-a amintit de Up, pe care l-am văzut cu tot zîmbetul într-o seară, recent. Un fel de up în Iaşi, o căsuţă ciudată, ca un fel de pălărie peste bloc (de nepreţuit!).
4 comentarii:
Îs de acord şi eu cu excentricii pomeniţi de dumneata! În acest fel au anulat dintr-un condei "quadratura" clasică a blocului comunist.
În plus, acum pot şi face ceva pe vecinii cărora le-or fi suportat îndeajuns veşnicele forări bormaşiniste de cârtiţe blochiste internabile la ospiciu din timpul "orelor de somn".
Exact,...votez cu neconvenţionalii. Blocurile comuniste sunt atât de urâte încât dacă mai construieşti ceva deasupra lor nu le afectează nicidecum în rău aspectul. Ele suportă orice, dar mai ales o refacere şi o revopsire a faţadelor. Ce trist pentru familia de originali să fie acum într-o campanie de presă locală!
Filosofie imobiliară personală: pe preţul unui apartament din Arad îţi iei două case cu excelente dotări, la treizeci de km. de Arad. 9,5 persoane din 10 n-ar face mişcarea asta din obscurantism şi din lene. Nu văd deloc beneficiile curţii şi ale grădinii, deşi majoritatea vin de la ţară. Ar trebui să fie educaţi în acest sens...
Dragă, pentru cei mai mulţi ("marea majoritate"), blocul este maximum de realizare în viaţă. Blocul este simbolul urbanismului, al urbanizării. Aşa cred ei. Nu-i scoţi din asta. Casa le aminteşte de latrina din fundul curţii. Naaah! La bloc cu ei! Acolo, la înghesuială, e civilizaţia. Acolo unde ştii perfect ce a mâncat vecinul la prânz...
Trimiteți un comentariu