miercuri, 21 noiembrie 2007

Ce m-a enervat pe mine

Jamie bucătarul. Nu numai că invită la mîncare şi sex cu apariţia aia de băiat al mamei care ştie ce e o grădină de zarzavat şi urăşte supa la plic, dar cartea lui, fabuloasa carte de reţete e o mare abureală. Nu ştiu în ce lume se găsesc ingredientele pe care le pomeneşte el acolo şi de ce îmi trebuie cuptor de piatră în imensa grădină pe care o deţin ca să fac o biată omletă cu şuncă (bacon, haha), de exemplu. Şi cînd am reuşit şi eu să ajung la capătul unei reţete delicious, cum spune el ţuguindu-şi buzele, avea gust de condimente (?! De magazin alimentar vrac şi la litru).

Asta: Alege în fiecare zi o altă culoare pentru ochii tăi

Toate cărţile necitite care mă privesc cu reproş şi nefericire din bibliotecă.

Că găsesc în fiecare dimineaţă cîte un păianjen în baie, dar musafiri nu am. Că mi-am pierdut cafeneaua perfectă şi că nu-mi pasă, nici nu vreau să-mi găsesc alta.

Ritmul tocurilor pe trotuare. Metalic-toc-poc. Poc. Sunt condamnată să-l aud şi-n somn.

9 comentarii:

cristians. spunea...

Duminică, pe France 2 sau 3 (contează?), emisiune cu bunătăţi, cu de-ale gurii. O descopăr zapând la altcineva acasă, ca invitat. Protagoniştii emisiunii par a fi întorşi de la o vânătoare regală. Râd, glumesc, gătesc, mănâncă în picioare şi toarnă în pahare şi pe gât în neştire vin roşu, nu înainte de a-şi vârî ascuţitele nasuri franţuzite în boarea neştiută a licorii.

Ceilalţi invitaţi din casa amicului îşi văd de conversaţii, iar eu, de exclamaţii şi de abundenta salivare. Până în momentul când una dintre "ele" constată-întreabă: Dar noi chiar ne uităm aici?!

Păi da, pe Prima se dădea în reluare imbecila emisiune Megastar. Acolo unde singura megastea este d-na Urziceanu, ceilalţi, în frunte cu arogănţelul opincar Ianţu, nişte nechemaţi.

Nu ştiu de ce eu am impresia că Jamie chiar găteşte bine. Şi jur că nu am LCD cu emiţător de mirosuri.

Anonim spunea...

Eu urmaresc emisiunile lui Jamie pe teveu, dar nu am facut pina acuma nici o mincare, par de bun simt unele, unele par aberante. Imi place rau cum zice litera sh, ca sa fiu sincera, de aia il urmaresc... :)
O sa incerc de curiozitate si te tin la curent.

Anonim spunea...

@Cristian: Dacă mergeai la Fuckăru', pun pariu că îţi pârjolea la proţap un mistreţ (mi-l şi închipui...), numai ca să te vadă mulţumit şi să nu mai jinduieşti de la alţii, dar chiar şi aşa tu ai fi respins ideea, gândindu-te cu "horoare" la mirosul ce se va "printa" pe hainele tale, am I right?:)
Jamie găteşte bine, am impresia că a învăţat să gătească înainte de a se naşte. Cât sunt de bune mâncărurile, numai el ştie, pentru că foloseşte "buruieni" din grădina ursului (adică neaccesibile şi necunoscute mie). Dacă nu sunt bune înseamnă că se preface bine atunci când le gustă.
Observ cum se înghesuie lumea să se uite la emisiuni de genul, la Chişu, care habar nu are ce pune-n oală.
Vă întreb: Nu mai mănâncă nimeni pui cu boţi în ţara asta, numai costele lui Che Guevara sunt bune?

Anonim spunea...

*coastele
Iertare, mi foame. :)

Hiacint spunea...

Dacă voi toţi insinuaţi că sunt eu o bucătăreasă lamentabilă, ei bine, mă simt de-a dreptul ofensată. Am şi dovada ştiinţifică: ereditatea! :D

Problema mea cu Jamie este că o fi gătind el bine pe ecran, dar e atît de original şi de Jamie, încît a scoate cărţi de reţete...ce rost are ? Cum le găteşte el delishious nu ies oricum, pe testate :) Sanda Marin e o vedetă mai tristă şi mai ţicnită, dar şi mai accesibilă.

Am mai văzut o dată doi juni imberbi la o emisiune culinară, chipurile. Găteau nu ştiu ce cu ananas. Glume mai nesărate şi figuri mai tîmpe ca ale lor nu ştiu dacă există...

Ps. Ce e acela pui cu boţi?

cristians. spunea...

Eh, aproape zilnic vizitez, linkul salvat la favorite, care mă duce la cartea de bucate şi vinuri, revăzută şi adăugită, a lui Radu Anton Roman. E 45 lei cu reducere, nu e scumpă, având în vedere talia autorului, fie iertat!, şi numărul paginilor - peste 700. Dar mă strânge poşnaru'.

"Coastele lui Guevara"...Mă făcuşi să râd iară. Al dreacu' porc, marxianul ăsta, fie-i havana uşoară!

Anonim spunea...

@Cristian: Amin! :)
@ Hiacint: Pui cu boţi e pui cu boţi. Vorba aia: Pui ce pui, da' pui să pui! :)
Boţi: apă+sare+făină cât cuprinde. Din chestiunea ce rezultă rupi boţii.
Next: fiebi boţii într-un sos (inventezi matale un sos) după care se pune bucăţile de carne de pui laolaltă cu celelalte chestiuni şi condimentezi. Şi când e gata carnea, dacă are un aspect convingător, mănânci.
Ştiu că nu ai înţeles nimic dar eu ştiu doar să mănânc, poate îţi explică Cristian, el e mai gospodină decât mine. :)

cristians. spunea...

Eksplic eu. Stai să pricep mai întâi. Noi "boţi" îi zicem şi viţelului.

Anonim spunea...

Eh, numai nană Filă de la Mărăuş ştie să gătească pui cu boţi...
Cum să-i spui viţelului "boţi"? :)