marți, 2 ianuarie 2007

Serios

"Cred că oamenii nu-şi merită condiţia, spuse Lupus; nefericirea lor vine de la faptul că depozitează prea multe dorinţi şi împlinesc doar cîteva. Consumul de aşteptare şi frămîntarea- de la salivaţie la saţietate- îi sleieşte, şi se constată frecvent istovirea timpurie, cu pierderea randamentului cognitiv. Cunosc persoane foarte bine plasate în cursă, care, după cinci ani de şcoală şi o mulţime de antrenamente, arată ca pisoii nou-născuţi, nu disting nimic în jurul lor, în afara surselor de alimentaţie, nici nu adulmecă mai departe de trei paşi, cu toate acestea sînt un sac de năzuinţi şi idealuri, cu zornăit disproporţionat de cioburi şi tinichele."
Mircea Horia Simionescu- Breviarul

Pînă acum mă duce cu gîndul la alt Simionescu (Cristian) cu Maratonul, imposibil de citit pe luciditate.
O, da, de anul ăsta ies din haos, mă fac cititor serios, cu notiţe şi liste :)

5 comentarii:

Maria D. spunea...

deci a venit pina la urma anul nou la tine :)

Anonim spunea...

n-am avut ce face, l-am primit :)

Anonim spunea...

Un post-it pe coperta III unde scriu numarul paginilor la care am gasit citate care mi-au placut si un caiet care are vacute pe coperta si in care scriu titlurile cartilor pe care le-am citit - asa de "serioasa" cititoare sunt eu

Sper sa-mi dai clasa ;)

Hiacint spunea...

eu sper la ce faci tu ;)

M spunea...

Eu un petic de hartie care imi serveste ca semn de carte si pe care scriu cate un cuvant din cand in cand. Dupa ce termin cartea ma uit la cuvintele alea si incerc sa imi amintesc despre ce era vorba!
Buna idee cu numarul paginilor, de aia n-aveam eu citate...