vineri, 11 februarie 2011

Précis de dancecomposition

Odată cu piesa asta - Mo' Horizons Green Day, o poți rupe definitiv cu țepeneala, gata cu parul din fund, cu scoarța „nobilă”, de om sociabil și bine crescut și cu gulerul scrobit, devreme acasă etc. Cu pretențiile și cu subtilitățile de rigueur. Astă seară nu citim. Jos cu mătreața de pe umeri! Tre' să mai ai atâta flexibilitate în trupul ăla delăsat cât să nu te temi că te apucă sciatica, vălurindu-ți umerii pe ritm, cu tâlc, de la stânga la dreapta. Și-napoi. Dacă n-ai dansat de când ai făcut ochi pe lume, te vei mișca acum, ori țeapăn vei rămâne. Am zis! Nu tot, dar am zis. Ai de ce te agăța, ca să fii condus, dacă n-ai simțul dansului. Întreaga piesă e ritm pur. Alături de astea toate, poate apărea în buricele degetelor, ca efect secundar, nevoia de a-ți cumpăra imediat un double decker. Și nu-mi merge gândul la omnibus, ci la orgă. Nu neg că, la un moment dat, îți vei țuguia buzele într-o deznădăjduită tentativă de a scuipa în flaut. Știi, să scuipi în el cu voce, ca Ludovic Navarre (Le Vicomte).

7 comentarii:

ancussa spunea...

mierda...un dezmăț al sunetelor, ca să nu zic orgie. :)
cred că am ”scris” la același double decker în seara asta.

cristians. spunea...

Vezi bine că numai tu o gustași. Ceea ce, sincer, mă așteptam și mă bucură.

Dar ce, parcă mă apuc acum să convertesc „cuconetul romanțios” la dans și fierberea sângelui pe tact latino-nu jazz!? Vai, sărurile!

Hiacint spunea...

Cristian: Dacă ai pus muzică, s-o ascultăm, dară, nu s-o reproșăm.

ancussa spunea...

Îi dau dreptate lui Hiacint aci, eu nădăjduiesc că au dansat și alții din umeri pe melodie, doar ca nu or fi avut timp să noteze... încă. :) Eu eram deja ”plugged in & traveling” după prea multe remixuri M. Knight când ți-am găsit postarea. So, lord have mercy! Loving you, loving you...and everybody. :)

cristians. spunea...

Mda, să nu se mai repete. Nu știu cine e M. Knight, anyway.

ancussa spunea...

Mark Knight, un DJ, nu-i extraordinar, e ”decent” vorba Hiacintei. Știe totuși trata reuma. :)

cristians. spunea...

Ăla-i misteriul! Nici nu trebuie să fie extra. Ci să le pună bine și să nu le taie când ți-e lumea mai dragă!