miercuri, 16 februarie 2011

Pânda la gânduri

Aș plăti, uneori, ca să nu mai fiu gândit de alții. Le simt, le anticipez (probabil că în felul ăsta le și provoc) gândurile despre mine. Mici oaze de uitare sunt oricând binevenite. N-am ce căuta în gândurile cuiva care nu ține la mine. Mă sperie. „- Ești în gândurile mele” e cu totul altă muzică, rostit de iubit(ă). Însă e prea mult, invaziv, „să gândești”, fără permisiunea sa, o persoană care ți-e indiferentă inimii. E indecent, ba e o încălcare a intimității, curată aroganță, să-ți aduci, nitam-nisam, pe cineva legat fedeleș în gânduri...; fără a catadicsi măcar să pui la dospit o iubire pentru omul „gândit”, o pasiune devoratoare, o prietenie durabilă. Le interzic tuturor celor care nu mă iubesc într-unul din modurile schițate deasupra să mă răpească vreodată în mintea lor (ca să-mi dea, vai!, roluri imaginare; să mă măsoare cu ocalele lor înguste; să mă urce sau scoboare de pe podiumuri și eșafoduri). De-aș putea să mă surprind în flagrant în gândurile vreunuia dintr-ăștia - un străin, maniac al manipulării - confiscat acolo fie și pentru niște sutimi de secundă, l-aș soma pe respectivul (cu voce de cap, firește) să le oprească imediat șirul, să înceteze a-mi abuza spațiul intim și trupul virtual ca-n codru. Dar ce-am ajuns?

8 comentarii:

Hiacint spunea...

Dar nu facem zi de zi asta vorbind despre ceilalți? Dar poate ei nu simt la fel...Nu știu, doar că e greu de evitat, chiar și în lipsa unei relații intense, gînditul asupra cuiva, categorisirea etc.

Anonim spunea...

Si acest lucru... ca esti in gandul altora iti da o nota de importanta si interes in viata lor... ceea ce ar putea sa te faca sa-ti pese sau sa te faca indiferent si oricum nu ai cum sa schimbi situatia, iar cine te vrea in gandurile lui oricum te are:) in diferitele ipostaze si roluri, unele poate care nu-ti trec nici macar tie prin minte:)

cristians. spunea...

N-am zis că e ușor... :) Dar eu vreau să fiu gândit doar de oamenii care mă au la inimă, na!

Beatrice, poate că tocmai gândul la acele „diferite ipostaze și roluri” care nici măcar nu-mi trec prin minte mă făcură să scriu acest text.

Melania spunea...

Magistral spus.. :)

Anonim spunea...

Si totusi... priveste partea buna a lucrurilor... ai un rol imp in viata lor:D

cristians. spunea...

Dacă țin ei cu orice preț...

Madelaine spunea...

Ai ajuns un nou Malkovich, cu siguranta! :)

cristians. spunea...

Sau măcar în pielea lui. :)