vineri, 25 septembrie 2009

Bomboane de minte

Să-mi pun pe ceva semnătura, cât mai grabnic, mă sfătuia bunul meu prieten, găsind eu mai înainte acest răspuns şi în mine. Să mă întorc cu faţa, cu nasul către tenişii cu parfum de tinereţe scăpătată şi de sex sumar, pe nedezbrăcate, în patul fără de păcat al părinţilor. Fetele au confesori unul şi unul, toţi peste 25 de ani, toţi sclipitori şi mari creatori - cu degetul în gură, apoi în vagin, apoi zgâriind nisipul: Ana are mere. Am muşcat-o, am gâdilat-o, am plimbat-o prin parcurile patriei, printre găinaţi de turturici. Am astupat paturile cu ea, am acoperit-o, imobilă cum era, cu trupurile mele. Părinţii mă priveau în grup din casa copilăriei, cu bloc notes-urile pregătite ca să noteze scorul.

Profesorul de română îmi era viu, bine, călărind bicicleta aia a lui ipocrit-sărăcăcioasă, agitându-şi mâna într-un salut însoţit de o falsă, exuberantă, cu totul exagerată participare a întregului trup. Iar eu îi ţineam locul în cavou. O criptă înaltă, împlântată kitschios în intersecţia mare a oraşului, construită într-un stil gotic neisprăvit, ca pentru oamenii din topor, ogive incert ascuţite, ferestre cârpite cu scânduri din rumeguş aglomerat. Degeaba îi şuierasem dumneaei să nu-l cheme pe nume, trezindu-l astfel din moarte, ar fi trebuit să-i dea pace să pedaleze mai departe, în somnul lui jovial, histrionic, în ăst fel am fi rămas fiecare pe tărâmul propriu: el, călărindu-şi nemişcat, spre o ţintă nepământeană, bicicleta, eu - doar în trecere pe sub arcele grosolane ale cavoului său.

15 comentarii:

Rareș spunea...

Devin diabetic.

cristians. spunea...

A se consuma cu moderatiune.

Anonim spunea...

si fata ce face acum? e profesoara de estetica?

te astept la mine pe blog unde discutam cum Iranienii au fost prinsi cu pantalonii pe vine si cu mana in uraniu imbogatit....

cristians. spunea...

Care fată?

OK, o să mai trec. Subiectul Iran + uraniu egal love nu mă prea frământă actualmente, drept să spun. :)

Anonim spunea...

Îmi aduc aminte bicicleta şi zâmbetul de pe chipul regretatului părinte de literatură. Capul acela disproporţionat şi ochii pierduţi în idei lumeşti; de neînţeles cum fiorul morţii nu-i strâmba judecata.

cristians. spunea...

Cum, ştii la cine mă refeream? Nu avea cap disproporţionat, anyway!

Anca spunea...

O sa fii condamnat pentru franchete si senzualitate. Astea, am auzit, sunt pacate capitale. Nici in cavou nu scapam de ele.

cristians. spunea...

Frumos cuvant: senzual. Mă simt bine în mijlocul lui. :)

Anonim spunea...

unii am capatat dependenta.
iar dvs,dle,nu sunteti doar in trecere.sunteti infipt adanc in sexul dragei noastre "limba romana". si comiteti cel mai nebun act sexual posibil. of,limba romana pe care o iubim,o uram,o veneram,o violam,o trantim,o tavalim cu totii, cu literele si cuvintele ei cu tot.
doamne,va invidiez!:))

cristians. spunea...

Jesus, Mary and Joseph! :) Ce făcui?

Anca spunea...

Haha. Sa fie doar inceputul?
Iar eu ma simt bine in mijlocul tau. Desi te-am descoperit cam tarziu :)

cristians. spunea...

Eh, şi tu acuma: târziu, dar...devreme. Mai bine mai târziu decât prea târziu. Ca să fiu în tonul ultimelor comentarii. :) Am impresia că voi vreţi ceva de la mine, de mă curtaţi atâta. E-tee!

Anca spunea...

Eu recunosc ca vreau. Acum sa ma hotarasc si ce anume :). (gata, c-am comentat destul :p)

Anonim spunea...

Dacă te referi la cel înalt, vorbim de persoane diferite, celălalt însă, care stătea mai aproape de tine, mic de statură fiind, mi se părea întotdeauna că avea capul prea mare, nu știu de ce, poate și din cauză că mă copleșea câteodată cu subtilitățile nevinovat gândite.
Îmi pare rău pentru exprimare, cuvintele „cel“ și „celălalt“ mă zgârie pe suflet.

cristians. spunea...

Când am scris, când am visat, de fapt, îl aveam în minte pe MC, proful meu.