miercuri, 16 septembrie 2009

Pandemia Millenium

Lume, lumeee! Ochii la blogosferă, că va fi în curând apucată de streche: apare (la 24 septembrie) al treilea Millenium al lui Stieg Larsson. Ce nu vreau eu să ratez e febra ineptă care va parcurge internetul românesc de 10 ori 10: recenzii strălucite, mai mult sau mai puţin avizate sau tâmpe, discuţii tălâmbe la subsol, pro şi contra-uri pătimaşe. Ca orice carte de consum, mizând pe conţinutul mai degrabă provocator-scandalos decât pe valoarea literară (că aşa se face "arta" astăzi), Millenium III va pune în mişcare degete pe tastatură, hormoni, substanţe lubrice şi niscai neuroni, pasiuni şi dezgust. Declar deschis tămbălăul pe weblog! Să fie într-un ceas nebun!

2 comentarii:

literelibere spunea...

Genul asta de best seller, gen foarte cautat in lume, dar mai putin pe la noi, nu trebuie sa ne duca cu gandul, automat, la Codul lui Da Vinci si la literatura de consum. Larsson scrie un thriller foarte bine articulat cu o naratiune alerta, cu multa actiune dublata de informatie. Cartea lui Larsson, chiar daca nu e o capodopera, este insa scrisa bine. E o carte de vacanta excelenta. Si-apoi intre doua capodopere nu strica sa citesti un best seller ca asta.:)

cristians. spunea...

:) Dacă e mai puţin căutat pe la noi, nu pot decât să mă bucur. Din păcate, nici nu e înlocuit cu alt tip de lectură, de mai înaltă calitate...

Acţiune alertă, informaţie, intrigă politică: nu e ceea ce caut EU în Litere.

Dar, punând-o tu la categ. "carte de vacanţă", nu am ce obiecta. Şi eu cred în rostul "cărţilor-tampon", între două lecturi care ne muncesc de-a binelea. Altfel decât excitând şira spinării şi atât!