luni, 8 februarie 2016

Haina-l coase pe om

Cu cât societatea e mai înapoiată și îngustă în vederi, cu atât mai mult "haina-l face pe om". 

Tre' să te afli în SUA și să te numești Jobs, ca să-ți poți permite, CEO, să apari la lansarea unui produs nou, nemaivăzut, îmbrăcat în helancă și jeans. 

În România, cu cât amintirea cozii îmbăligate a vacii familiei e mai proaspătă & pregnantă în mintea cuiva, cu atât mai fancy devine vestimentația respectivului(ei). 

Nu poți fi și (recunoscut ca) merituos și (să apari) îmbrăcat în tricou și-n blugi, într-un birou din România. 

Poți să fii tu cel mai tembel aflat-în-treabă din gașca ta, cât timp te înfățișezi la lucru mereu în altă cămașă și-n niște chinos de la Zara, chiar dacă ocupația ta e să porți toată ziua niște hârtii inutile în mână - ăla ești! Șansele de a fi apreciat se amplifică vertiginos.

Prezentabilitatea, simularea meritului, băgarea în seamă și aflarea în treabă sunt mult mai prețuite decât treaba în sine!

Până la urmă, oricum vei fi ceea ce decid alții că ești, nu ceea ce ești cu adevărat. Așa că, e timpul să bagi bani serioși în garderobă și să accesezi Prima Casă. Imaginea asta nouă a ta, de om responsabil cu cămașă și împrumut la bancă, va aduce după sine fie succesul și strălucirea, fie falimentul. N-o să afli decât dacă încerci. 

Sună acum!

Niciun comentariu: