joi, 29 ianuarie 2015

UDREA la Știrile zilei

1. A venit si ziua ei! Astăzi ieee ziua taaa. Atâta am de spus: cu câtă nerăbdare aștept (de ani) momentul ăsta! Să urmărim, să așteptăm (să acceptăm?) și decizia justiției. 

2. Un copil de 8 ani a fost reținut în Franța pentru a fi făcut apologia terorismului. Țara libertății de expresie, da? Cine se arde cu kalașnikovul suflă și-n gura copiilor. Pare că francezii țin cu tot dinadinsul să demonstreze că ei nu sunt pedofili, ca vecinii lor (cum care?), ci, au contraire, pedofobi. 

3. Conform unui studiu al Pew (!?), grecii se văd pe ei înșiși ca fiind cei mai harnici dintre europeni. Și cei mai de încredere. Iar pe germani - ca pe cei mai leneși! Culmea e că toate celelalte popoare (am să fiu incorect politic și am să scriu: care contează) care au primit (și au răspuns la) întrebarea respectivă i-au desemnat pe greci ca fiind cei mai leneși. Nu mai funcționează vorba aia: dacă trei țări ale UE îți spun că ești un puturos, du-te și te culcă (în Rusia)?

Diferența însemnată dintre noi și greci, vecinii noștri de clasament al putorii, la capitolul autopercepție, e aceea că noi ne vedem așa cum suntem. Poate chiar mai rău. Despre greci, totuși, avem o părere bună, influențată, ca și aceea despre "prietenii" noștri sârbi, de nostalgii stupide, bazate pe miturile din capul nostru, întreținute de discursul public populist. 

Acum, bănuiți sau știți deja cine e dușmanul tras ferm la răspundere, dar în scop electoral, pentru scăderea catastrofică a nivelului de trai în Grecia pre-extremist-stângistă: UE. Și cine va fi țapul ispășitor în momentul în care actuala putere se va dovedi la fel de incapabilă să "redea demnitatea" (mărind pensiile și tăind all inclusive-ul) poporului grec: tot UE. Bravo!

Niciun comentariu: