sâmbătă, 7 aprilie 2012

Cu alș, despre... despre BB & MM

Se face un an de când alș...
Nu am înţeles niciodată de ce atâta tărăboi cu Monroe. Mă uit la ea în fotografii şi-n filme şi imaginea ei, jocul ei actoricesc, mişcările ei scremut languroase, la marginea isteriei, nu ating nimic în mine. Mai totul este artificial - citeşte patologic - la ea. Timp în care Bardot era senzualitatea genuină întru(chi)pată. Dincolo de partitură şi de indicaţiile scenice primite, prezenţa ei, lunecarea ei de colo-colo - desculţă, dezinvoltă - tensionau erotic orice peliculă, vrăjeau, hipnotizau fără cuvinte. (la dialogul ce urmează au participat și alți oameni interesa(n)ți, cărora le mulțumesc din nou și îi rog să mă scuze că i-am „forfecat”)
BB
Cristian spunea...: - Între MM, pozând mereu în postura aceea tipică: fund împins în afară, pleoape întredeschise, rochiţă-n vânt, pe de o parte, şi nudul întins pe canapea al lui BB, din Le Mepris (de ex), pe de altă parte - ochii, trupul, simţul meu estetico-erotic se îndreaptă instinctiv către BB... Doar că 'pendularea' prezentată mai sus nu a avut loc nicicând. Nu am oscilat niciodată între cele două.
alș spunea...: - cred k mai 'corect' ar fi fost sa scrieti: 'mie imi place DECIT bardot' :))
n-am inteles - idolatria pt mm e 'puerila' (ba kiar 'stupida', hm... alt extremism lexical), in skimb aia pt bb e ok?? k ce kestie?

dvs ma acuzati k va 'excomunic' din masculinitate (desi NU acesta era sensul scriselor mele!) si k postulez o atitudine de tipul 'aut marilyn, aut nihil', in skimb tot dvs continuati s-o caricaturizati - nedemn - pe biata mmm, fudulindu-va cu apartenenta la 'minoritatea-adoratorilor-de-bb'...

ok, si mie mi-a placut bb in 'le mepris', am spus & o repet k avea un corp perfect, dar am dreptul sa spun k nu mi-a placut niciodata mutrita ei, cette moue boudeuse? (in plus, ii statea mai bine bruneta - vezi acelasi 'le mepris')

si, daca vreti sa stiti, SI lucia terzea-ofrim o ADORA pe marilyn! am petrecut o zi intreaga la paris vorbind numai dspr mm - si deloc dspr bb! ;P

Cristian spunea...: - D-le alș, sunteţi teroare la casa omului! Chiar că v-ar lipsi să trageţi în piept, „dăcât” câteva săptămâni, neşte guri de buenos aires. :) Recunoaşteţi măcar că Lucia Terzea-Ofrim (domnia sa m-a lămurit despre MM, amabil şi civilizat, pe email) a scris un articol foarte bun despre BB? Atât de bun încât ar putea să-i atragă lui BB noi admiratori. ;)

alș spunea...: - mm nu era, categoric, 'une idiote', dimpotriva! exista marturia categorica a lui truman capote in acest sens, care spunea k era (intr-adevar) nescolita, dar f inteligenta, plina de spirit & cu mult umor. si nici bb nu cred k era idioata, k sa fiu fair... exista aceasta prejudecata k, daca e femeie e f frumoasa, musai sa fie si proasta. niste idioti. ps si eu mi-as fi dorit un menage a trois cu mm, dar cu nimeni altcineva: doar eu, ea & un strop de chanel 5 ;P   

Cristian spunea...- Foarte bine.:) Iar mie îmi place doar Bardot. Fragmentul copy/paste din art. d-nei Terzea-Ofrim surprinde într-un inspirat fel motivele pentru care o (mai) adorau (o adoră) bărbaţii pe Brigitte. Doar că mă întreb cine mi-a citit textul cu atenţie şi până la capăt... Până să scriu acest text (stimulat, îmbucurat fiind de recenzia din Dilema v.), nu ştiam că a nu-ţi plăcea deloc Monroe e aşa un capăt de univers. Oricum, pentru a fi în trend, mainstream sau în asentimentul general, nu mă voi screme de-acum înainte să-mi placă MM. Chiar dacă asta ne va micşora catastrofal traficul pe blog.:) „Feminitatea ei absolută” mă plictiseşte. Şi acum, având o nouă probă a idolatriei puerile care o înconjoară, mă şi irită! 

alș spunea...: - frumusetea lui bb s-a trecut, cea a lui mm va ramine forever... ps nu inteleg de unde aceasta echivalare 'artificial = patologic' (!?); daca a demonstrat ceva, mm a demonstrat k, dincolo de 'artificiul' impus de stilistii hollywoodului, exista ceva profund genuin & necosmetizat care ne emotioneaza si astazi. barbatii care nu vibreaza la mm nu sint barbati (iar femeile, se stie, sint invidioase ;P)  

Cristian spunea...: - Nu pricep, îmi demonstraţi aici de ce îmi place mai mult BB decât MM şi cât de emasculat sunt din această pricină sau ce? Pe mine nu mă 'emoţionează' deloc cums-ofinumind-ul lui MM. E nevoie de altceva ca să mă fac înţeles? Am simţit-o mereu ca pe una căreia i-a fost permis de la ospiciu să joace niscai roluri, eventual, în scop terapeutic, în absenţa efectelor scontate ale medicației. Nu-mi place, dar nici măcar vag!, Monroe (sper că e clar că nu mă refer strict la actriţă, ci la detalii pornind de la înfăţişare şi ajungând la 'miauneala' ei de fetiţă labilă). Nici nu ar fi trebuit să încerc să explic de ce. Nu neapărat (simplificat) artificial = patologic, cât părea astfel screamătul supărător de vizibil al lui Monroe de a părea o Doamnă, când îi transpira prin toţi porii vocaţia de prostituată tristă. Dar nu a demonstra cine era MM a fost scopul meu, ci cât o îndrăgeam pe BB!

alș spunea...: - ce va reprosez este k ati antagonizat inutil lucrurile: de ce trebuia, k s-o 'inaltati' pe bb, s-o 'scufundati' (in noroi) pe mm?? mi se pare lipsit de eleganta si de fair-play (daca nu cumva eleganta este sinonima cu fair-play-ul...) v-am mai spus: sinteti mult prea patimas, cu un 'talent' cu totul special in a va face dezagreabil prin extremism. si macar, de-ar fi voite (& ludice) extremismele dvs - k ale mele ;P sinteti capabil de fine empatii (cu jurnalul lui green, de ex.) & de asasine antipatii... nu-mi permit sa va dau sfaturi; sint convins k inaintarea in virsta va va domoli intransigentele ps: nu ma 'identific' cu mm! (!) dar este idolul meu (feminin & cinefil) & kiar nu suport s-o vad terfelita - nici macar pe un blog :(din fericire, kiar 'plec departe' (= argentina); inutil sa mai spun k o fac fara niciun regret
 ***

4 comentarii:

Bijuterii spunea...

MM are o senzualitate studiata, afectata, pe cand BB e senzuala si cand nu-si propune.

Cora_ spunea...

savuros.

cristians. spunea...

Mulțumim pentru vizite! :)

Cora_ spunea...

cu mare placere.:)