duminică, 12 iunie 2011

Reorganizare teritorială

A sosit pe adresa blogului nostru un spam, destul de coerent redactat (dacă n-ar conține idei retardate), referitor la ideea reorganizării administrativ-teritoriale, cum că „ăștia” urmăresc să ne piardă, să ne vândă, sau să ne conducă în mod totalitar - așadar, să ne mobilizăm. Intoxicat cu semne de exclamare, spamul respectiv, menite și ele, pasămite, alături de cuvinte, să trezească mintea de pe urmă a românului naționalist, să-l cheme la lupta în contra desființării Statului unitar, așa cum îl știm dintotdeauna (de la 1918, adică). Un blabla lătrat, alarmist, conspiraționist, antibăsescian, care nu mai prinde la nimeni.

Vreau să se afle dintru început: sunt cu totul de acord cu orice fel de reorganizare a României, inclusiv cu trecerea Aradului la regiunea Oltenia, de s-ar găsi vreun coate-goale, parlamentar, care să propună năstrușnicia asta. Sunt pro federalizare, dacă m-ar întreba cineva, omul cu sondajul sau altcineva - în cadrul unui referendum, sunt pentru, sunt contra, sunt pentru contra!

Dacă România va dispărea vreodată de pe hartă, asta se va întâmpla din alte cauze; regionalizarea nu se va număra neapărat printre ele. România este distrusă zilnic, câte puțin, prin contribuția voluntară și zglobie a fiecărui locuitor al său, și nu din pricina uneltirii maghiarilor revizioniști sau a imaginii proaste „întinată” de țiganii certați cu legea (și, firește, numai de ei!). Discutarea sensului suveranității, al centralismului administrativ, protestele iscate de agitarea perspectivei autonomiei Ținutului Secuiesc sunt frecții la un picior de lemn în comparație cu priceperea neîntrecută a oricărui individ care locuiește această țară de a o anula, ignora, sabota, desființa.

2 comentarii:

Hiacint spunea...

Pentru contra, dară :) ai dreptate, zilnic ceva de aici este distrus.

cristians. spunea...

Demolați, demolați, demolați! Vocația ruinării ne apasă. Iar mai nou, când dăm de ruine ne oprim, cu religiozitate ipocrită, chiar și din renovare - vezi Lipscanii.