sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Coşmarul oricărui fotograf

http://www.thesartorialist.com/
Unii purtători de aparat foto falic, artişti consacrați sau amatori, vânează un instantaneu similar o viaţă întreagă. Nu că ar fi rar, în zilele noastre, să zăreşti o femeie pe bicicletă. Dar să întâlneşti una care să întrunească toate condiţiile „atmosferice” din fotografia de alături...

Un picior uitat pe-o pedală, ochelarii de soare atârnând în dinți, firesc, ca și când ar fi la locul lor, nodul la rochiţă, ca să nu fluture indecent în văzul lumii, rochiţa simplă, „romană”, sandalele aşijderea, soarele coborând, penumbra. Bicicleta - clasică, fără zorzoane.

...trebuie cu adevărat să umbli cu degetul albit pe declanşator, mereu la pândă, prin cam toată lumea civilizată (occidentală). Europocentrismul meu aşezat îmi spune că doar aici clipa şi exemplarul fotogenic îşi pot da rendez-vous cu aşa o punctualitate & într-o atât de deplină armonie.

Preț de un instantaneu, the sartorialist s-a oprit din „hăituirea” ciudățeniilor stradale, pentru care are mai mult decât evident o înclinație - șosete peste dresuri, pantaloni muierești pe bărbați cu orientare sexuală ostentativ incertă, imense accesorii totemice, oribili pantofi porno, londoneze lălâi, slăbănoage neapetisante pe care hainele atârnă ca aruncate cu furca etc - ca să dea puțină carne creației sale de până acum. Fotografia asta mă umple de-o invidie îmbietoare, mă stimulează să-mi scutur de praf umila cameră foto, s-o mai scot la șpațir.

4 comentarii:

Ion Valentin Ceausescu spunea...

chiar ca e o poza reusita! ma face sa-mi doresc sa-mi cumpar si eu aparat. oricum visez de ceva vreme la asta.
chiar frumos.

ancussa spunea...

Remarcasem și eu fotografia lui Schuman. Lumina, "naturelle-ul" fetei (& bronzul :) ), bicicleta, toate s-au lipit de lentilă la momentul potrivit.

cristians. spunea...

Da, una dintre idei era ca mă săturasem de uscături dubioase sexual, îmbrăcate ca nişte papagali. Fotografiile lui sunt toate reuşite, deigur, nu e vorba de asta. Ci de subiecţii aleşi.

Hiacint spunea...

Ah, poza asta!