miercuri, 11 octombrie 2006

Mai nimic

Mi-e urît. Oraşul care se peticeşte grotesc în culori tari, agresive. Termopane fumurii lîngă clădiri-spirală lîngă blocuri înclinate lîngă gratiile magazinului tineretului lîngă mozaicul cărămiziu. Oraşul care e frumos numai toropit, numai dimineaţa devreme, cînd aerul rece îţi taie respiraţia, numai noaptea, cînd cerşetorii dorm cu cîinii lor în braţe. Lumea asta care mă absoarbe într-o aglomeraţie sufocantă. Casele dărăpănate sau înecate în ierburi de pe fosta karl marx, cîte un bătrîn stînd pe verandă. Mi-e urît că nu mai am o stradă a mea.
Mi-e urît cînd nu mai avem nimic de vorbit şi ne certăm ca să umplem tăcerea asta, smucit, răstit. Cînd toţi se grăbesc să îmbătrînească. Cînd toţi stau cu mîinile încrucişate şi dau mecanic din cap. Cînd lucrurile de care mă bucur se fac tot mai mici.
Mi-e urît şi aştept să îmi treacă.

5 comentarii:

vio spunea...

Am vrut sa iti scriu ceva si am dat click pe plic, m-am gindit ca ai anulat optiunea de-a lasa un semn. Am vazut apoi (si de altfel si actionez acum) ca poarta numele de "urmari". Hihi!

Ideea era ca te regasesc mereu cu drag. :)
(Am recitit acum, "click pe plic" suna binisor, a?:) )

anatropos spunea...

mai, mai...
parca ai sta si matale in "bacau", serios...

Anonim spunea...

noua mea jucărie, blogul :) ştii reclama la pateu(parcă):"comentezi?!" de aia am schimbat comments în urmări. Oare english speakerii au aceeaşi reacţie cînd ne citesc cum am eu cînd găsesc un blog finlandez? aia că nu pricepi o boabă.

anatropos, nu am fost niciodată în bacău, da' dacă e la fel...

vio spunea...

maiculita, ce actiune e la tine!!
am crezut ca nu vad bine, 3 comen pardon urmari!

Anonim spunea...

păi eşti un catalizator bun :P
click pe plic :), îmi place tare.