sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Ducă-se

I-am spus cinstit de când s-a urcat în mașină că gândul meu se va avânta aiurea și că n-am s-o ascult și totuși asta n-a împiedicat-o să-mi turuie la urechea dreaptă vrute și nevrute, o bandă ce părea imprimată cu sunete new age din natură, muzică „de meditație” ce scapă lesne atenției și gândul chiar îmi zbură pe unde-l tăie capul, nestingherit de imaginile care curg fără să mă lase a zăbovi asupra lor, copii mergând înfrigurați sau zâmbitori către școală, maturi care gonesc la slujbe, abia respectând câteva reguli elementare de circulație, somnoroși, nervoși, cu ochii lipiți, taciturni.

În săptămâna ce urmează știu ce voi face, voi trăi de la o prognoză meteo la alta, după care nu mai am nici un plan. Prietenii simt că sunt doar un perdant, încât se retrag în altă parte, nu-mi mai caută compania molipsitor de deprimantă. Îi învăț prostii, cu unul ca mine e greu să te lași amăgit de existența sau de explorarea „aspectelor pozitive ale vieții”.

5 comentarii:

ancussa spunea...

Drept îi că nu-i deloc senină prognoza meteo pentru acestă săptămână. Poate până vineri se luminează.

cristians. spunea...

Asa-i, ba chiar din contra! :)

ancussa spunea...

Îhîm. News alert: ”România e sub zăpadă!” (citez Antena 3)Până la urmă s-a dovedit că sutem sub dictatura zăpezii, nu a lui Băsescu. :))

cristians. spunea...

Dă-i naibii de burici ai pământului, ăștia tot p-aia o cred; cred că Bucureștiul și încă trei-patru județe prin care trec ei când se duc la munte sau la mare înseamnă România. Well, vestul țării este curat, suflă puțin vântul, aerul este respirabil. Nici strop de nea.

Dar cum să dai știrea cu titlul: un sfert de țară sub zăpadă? O știre de nimic. Nu poți s-o dai așa, dezvelită și adevărată, vezi bine. Cine te mai citește, cine îți mai face trafic, cine îți mai cumpără spațiu de reclamă? Trebuie să minți puțin încă din titlu. N-are sens să faci jurnalism, fă circ, fă realism magic, fă literatură.

ancussa spunea...

Mnoah, nu toată lumea poate fi GG Marquez și să treacă atât de ușor de la jurnalism la realism magic. :)

Cei care trebuiau să se ocupe de dezăpezire, fiind obișnuiți cu văicăreala și titlurile ”apocaliptice”, au ignorat prognoza meteo. Un fulg ... ne-au ciuruit.