joi, 7 februarie 2013

Ziua înzdrăveniților

Îmi face scârbă adaptarea asta de conjunctură a editurilor la non-evenimentul care este îndeobște cunoscut sub numele de ziua îndrăgostiților. De la începutul lui februarie mă hărțuiesc ritmic cu newsletters pe tema asta, puțin le pasă de preferințele mele, de profilul meu și de faptul că aș putea avea unul anume, un alt profil de cumpărător.

Cărți cu sex nestins, inimă albastră și îmbrățișări fatale în titlu - scoase la ofertă, ca și când în perioada asta cu toții suntem (ori s-ar cuveni să fim) mai înclinați a pune deoparte, în acord neabătut cu calendarul, literatura ce merită neîndoios să-i închinăm timpul nostru liber și, în locul acesteia, să consumăm în cantități diabetice oribilul punch protestant american. Ca mai apoi să reluăm, vezi Doamne, cărțile serioase (dimpreună cu certurile, neînțelegerile, monotonia & lașitățile din cuplu) de parcă nimic nu s-a întâmplat.

Oribilă lume, lumea îngustă americană! Cultul de coșmar al fericirii cu orice preț. Fericirea prin tâmpire. Mare e și prostia conformistă a restului lumii!

Un comentariu:

Rareș spunea...

Fericirea prin înzdrăvenire; foarte corect, Cristian.