vineri, 25 martie 2016

Generația fake

De refuzul ăsta îndărătnic (romantic și comunistoid) al noii societății civile virtuale de a emana exponenți râd până și cretinii din parlament. Credibilitatea societății civile virtuale se limitează, în aceste condiții, la a fi similară cu aceea a unui copil care bate din picior să i se dea numaidecât ce cere, decis fiind, totuși (în sinea lui), să depindă mai departe de mă-sa.

Nu știu care este metoda prin care unii se conving pe sine că a sta la o bere scumpă și rară cu prietenele lor frumoase - pe care nici măcar nu le sorb din ochi, pentru că ochii (ambilor) le sunt în smartfoane - și a posta virulent pe Facebook contra lui Dragnea, Cioloș sau a lui Iohannis se numește atitudine civică. 

Puneți-o de-un partid, tinere vlăstare anemice (dar ale naibii de tari în gură)! Doar nu așteptați ca oamenii sistemului să se reformeze singuri și să se preschimbe radical la față și la caracter, că le cereți voi, amenințător și uneori agramat, pe Facebook

De ce n-o fac eu? Pentru că nu sunt eu cel care mă cred reîncarnarea touchscreen, curățică și bine îmbrăcată, a lui Che Guevara, cum vă imaginați voi! 

Guerrilla urbană nu e genul meu. Nici anarhia. Nu sunt omul utopiilor ori al pasiunilor politice oarbe. Voi POSTAȚI pentru că aveți o capacitate dezvoltată de a vă amăgi că sunteți importanți și temuți.

Clasa politică nu se primenește dacă strigăm noi, literar sau agramat, negru pe alb, la ea. Unii politicieni abia dacă știu să citească. Incapabililor ce ne conduc astăzi le e scris că vor pieri rămânând așa cum sunt.

N-aveți decât să generați voi partide-alternativă, construiți platforme, găsiți reprezentanți solid pregătiți și trimiteți-i la guvernare! Mai lăsați naibii la o parte scrisorile alea deschise! Votați cu capul! Informați-vă mai bine! Înființați un ziar mai acătării decât cele existente. Nu vă mai orientați după zvonuri și după cum vă (in)suflă masculul alfa al găștii.

Lupta cu like-ul în mână e o acțiune ce dovedește gradul îngrijorător de infantilizare a electoratului tânăr și, cică, școlit.

Niciun comentariu: