sâmbătă, 26 martie 2016

Belgia, o țară sigură. Pentru proscriși

Dacă îi lăsăm la o parte pe atentatorii care au apucat să se arunce în aer la Bruxelles, identificați după ce au fost răzuiți de pe pereții holului aerogării, pe cel rămas în viață, pierzându-și curajul în ultima secundă, serviciile secrete și poliția l-au găsit "ascuns" într-un cartier bruxellez!

Ceea ce mi se pare simptomatic! A te considera "ascuns", întorcându-te acasă, în suburbiile orașului natal, spune suficient de multe despre modul cum este percepută de teroriști capitala belgiană, implicit forțele sale de ordine și de investigație. Nu cred că este atât un act de inconștiență sau o lipsă de imaginație a teroristului, cât expresia unui sentiment de siguranță, fortificat în timp, câștigat de specia asta nedomesticită de asistați social și golani de cartier. 

Pentru mine, faptul că un potențial terorist a considerat de cuviință să meargă înapoi în Schaerbeek e mai grăitor decât un raport oficial și conferă o imagine rușinoasă despre ineficiența și, mai grav, lipsa de voință a forțelor polițienești belgiene, a statului însuși, de a stârpi delincvența cu surse etnice, deopotrivă, în ghetouri sau în cartiere middle class.

Nu pot decât să presupun că și această dovadă de indecizie a celor puși să aplice și să vegheze legea este rezultatul timorării induse de campania sistematică a stângii politice în favoarea unei stupide toleranțe față de "diversitatea" intolerantă și susținerea discriminării pozitive. 

Niciun comentariu: