marți, 10 mai 2011

Dave Gahan of Essex

Aglomerată luna asta, maiul, lieber Mai (păi, Komm, lieber Mai, und mache die Bäume wieder grün und lass mir an dem Bache die kleinen Veilchen blühn!), cu zile de naștere ale unor oameni care mi-au marcat - cântat, scris, dansat - viața! Iată-l și pe baritonalul modist Dave Gahan knockin' fifty... Am să spun doar atât: după Violator și apoi, pesemne, prin „contribuția” masivă a problemelor „medicale” prin care a trecut la mijlocul nouăzecilor, vocea „cosmică” a lui Gahan a câștigat enorm în sonoritate, s-a adâncit și mai mult sau, dacă preferă cineva - a crescut, a absorbit necazuri, ani, talent componistic, prietenie - prietenia, frăția asta muzicală indicibilă cu Marin L. Gore fiind inclusă. De ziua mea, mi-aș dori să fi putut cânta împreună cu el - vocea întâi, sus de tot, pură ca a un copil dintr-un oratoriu de Haendel - pentru a-i arăta că, în timp, am cam prins ce (și cum) vrea să-mi zică și că ar fi fost mai bine să nu fi emanat eu, acum, prin piele cu-o asemenea intensitate aroma asta trădătoare de jar mocnit de suflet ars. Sunt încă atât de tânăr!

Later edit: La multi ani, Chateau Cristian! Mis en bouteille au Chateau en Mai 10, 1975. Un Bordeaux  rouge, jeune, vif, fruité, généreux et séducteur, notre coup de cœur. (de la Ancussa).

10 comentarii:

Träume von Rosen spunea...

in liceu colega mea de banca cu nume latin, flavia, era depechista inraita. eu eram rockeritza si rockerii nu-i suportau pe depecheri...eram intre ciocan si nicovala...
http://www.youtube.com/watch?v=aGSKrC7dGcY

cristians. spunea...

Da, ce mai dispute se iscau! Nu numai batai! Insa muzica a invins, after all. Depeche Mode sunt atit de... de neinlocuit.

momone spunea...

Uite un videoclip de la ei care demonstreaza ca raman la fel de tineri cu fiecare an care trece http://www.youtube.com/watch?v=Q49yOZ8DkVc.

Niste oameni care au atata energie in ei sigur ne pot insipra si pe noi, nu?

La multi ani!

capricornk13 spunea...

La multi ani, Cristian! :)

cristians. spunea...

Va multumesc, prunci dragi!

Rareș spunea...

Eeee, la mulți ani!!!

ancussa spunea...

Adăugiri: http://www.youtube.com/watch?v=5uf8PWNfvxI
(never let me down, übercalifragilistic live, Milano)

cristians. spunea...

Rareș: Eeee, la mulți ani!!!

C.S. - avem o defecțiune tehnică.

Dorina spunea...

Dacă e "la mulţi ani!" cu întârziere se pune?

cristians. spunea...

Se pune, nu aveai de unde să știi. De fapt, aniversarea mea este în 10 mai. Însă anul ăsta am decis să nu mă mai autoelogiez, cum obișnuiam până acum.

Adevărul e că m-a prins 10 maiul, pe mine - egolatrul, cu un ego cât nuca. De unde să mai fi avut resurse să fac tradiționala paralelă între mine și monarhia română?