miercuri, 3 octombrie 2018

Carne

Ciuda și tulburarea lui se aștern în strat subțire pe o pereche de buze roșii ce însuflețesc un chip palid de fată futută prea devreme, fata pricopsită cu pulsiunea seducției înrădăcinată-n ea, pornind de la acel moment inițial al abuzului precoce (dar consimțit), o seducție - obosită din fașă - pe care mai curând trupul o are în întreținere, nu rațiunea fetei.

C.S.
Trupul ei neglijat, neîngrijit, pune-n act în fiecare dintre mișcările lui seducția originară, buzele tumefiate arborează cameleonic roșul erotomaniac de rigoare, ochii i se mișcă necontrolat în orbite asemenea ochilor vânatului ce se știe (se așteaptă să fie) încolțit, cercetează împrejur, neștiind bine ce, cată cu ei într-acolo de unde se simte pândită, identifică locul și pândarul, nu-i pot desluși acestuia intenția, dar ce altă intenție ar putea avea decât aia, binecunoscută, care și pe tine te-a vrăjit, atrăgându-te în capcana cedării premature, când ți-ai testat disponibilitatea cu degetul și nici măcar nu era degetul tău, poate că ai deja un copil acasă, sau unul care ți-e crescut de neamuri, dat în adopție, poate că ți-ai dori unul numai pentru tine, poate că vrei, de fapt, să călătorești înapoi în timp, să te întorci în clipa în care totul s-a consumat, tentativa înduioșătoare de a-ți modifica retroactiv consimțământul, ești în căutarea persoanei cu care să repeți scena, sub regia ta de data asta, nu a lui, și să faci altcumva ca să crești nepătată, fără copil, fără oboseala erotismului tău pârgav înscrisă pe chip, să crești un alt trup, căruia să-i dai un destin diferit, iar buzele roșii să nu mai fie unicul vestigiu vital din înfățișarea ta, nici ochii angoasați de imaginile ce se formează dincolo de globii lor, în mintea de timpuriu coruptă, nici părinții care te păzesc din priviri ca niște pietre tombale înfipte la căpătâiul tău, încercând să-și imagineze preventiv ce & când ai putea tu pofti, ca să tragă din vreme paravanul peste tine.

Trupul ei reînscenează seducția în aparenta neglijență murdară și vulgară cu care se poartă, îmbracă, mișcă, mulează hainele pe el. Trupul neglijat este seducătorul. Ochii goi nu-l ajută, expresia chipului nu-l ajută. Privirea ternă, cu pasagere urme de hăituială. O lipezime apoasă, înșelătoare, de izvor căptușit cu mușchi de-un verde alunecos. Vampirism narcisic. Nepăsare simulată. Priviri peste rând. Cereri mute, disperare mută, ajutor! Ajutor, nu mă salva de mine însămi!

Niciun comentariu: