duminică, 8 iulie 2007

Sunt leneşă şi nesuferită

Şi de aia nu scriu. Am rupt totuşi cercul izolării tocilăreşti cu o plimbare "în Grădină". "În Grădină", dacă nu ştiţi, este un fel de ritual bîrlădean de duminică, grupat pe vîrste şi interese, de la jogging la stat de vorbă, pupat şi fumat. Între 18:00 şi 19:00 cîntă din trompete şi alte instrumente grele nişte domni dichisiţi, stau într-un fel de foişor; fac pauză la fiecare două cîntece, timp în care spectatorii aplaudă. Bătrînii se aşază pe bănci sau pe nişte scaune mici, închid ochii şi ascultă sau pălăvrăgesc. Cîte două doamne stau la pîndă să-şi vadă cunoscuţii şi-i toacă mărunt din vorbe după ce trec. La ieşire aşteaptă vînzători de vată de zahăr şi gogoşi, lîngă maşinile celor care vin să se plimbe prin grădina publică. Mergînd încet spre casa mea din capătul oraşului, am zărit la o fereastră un cîine roşcat, care stătea lîngă un cactus şi ofta. Cred şi eu.

În poză e cel mai frumos lucru pe care l-am văzut azi.

10 comentarii:

ama spunea...

Al meu se numeste "Padurice" si i se adauga un numar foarte mare de proprietari de caini, catei si dulai, mandrii de patrupede, cu iesiri de afectiune in public sau savarsind acte de violenta nejustificate fata de ochii mari si umezi care continua sa ii iubeasca.

Hiacint spunea...

Aha, deci în Pădurice e voie cu cîini?! Că la noi nu, nici căţei, nici biciclete, doar promeneurs :)

Anonim spunea...

Ce mai imi placi cand esti lenesa ;))

Anonim spunea...

plina de candoare, imaginea, mi-a placut.

Hiacint spunea...

Foarte des dăm de minuni ca asta din imagine, dar mai ales cînd suntem leneşi cu noi şi atenţia la ceilalţi.

white noise spunea...

de cate ori intru pe blogu' tau, de-atatea ori maresc poza. tare frumoasa-i.

Anonim spunea...

Aww, Birlad, imi trezeste amintiri... I kind of grew up there.

Nice photo! ;}

Hiacint spunea...

@Armand: deci ştii de Grădină şi...de toate! :)Pentru mine, nu e cel mai frumos oraş, dar e cel în care aş sta cu cele mai puţine griji.

Anonim spunea...

Sigur ca stiu! :} Cand eram mic mergeam (aproape) zilnic la Gradina cu bunicul meu. Mai mergeam si la Prodana, sau la baraj... eh, vremuri.

Sper sa am timp la anul macar pentru o vizita scurta, n-am mai fost pe acolo de 3-4 ani... :}

Legat de griji, I agree with you. It's a carefree town. ;}

Hiacint spunea...

Păi, după cum se mişcă lucrurile, o să dai de un oraş puţin diferit de amintirile tale. Principiul e: "Construim, construim!" :)(şi cîteodată ne oprim şi lăsăm aşa)