vineri, 11 august 2006

Prima scrisoare inchipuita

Cum te stiu amatoare de coincidente, amanunte, exagerari, incep cu note din tren (observi, probabil, nervul scrisului meu, ca nu am diacritice): am stat in fata unei babute care ofta. Purta un inel in forma de sarpe. Linga mine, un domn semana cu mad din profil, ceea ce m-a facut destul de stinjenita...bine, recunosc, aproape ca m-am holbat la el. Un altul aparea misterios la fiecare 45 de minute sa isi ia un mar dintr-o valiza neagra cu cifru. Eu, inconstienta, cum sunt si acum, eram in afara acestor personaje, privindu-ma si pe mine, cuminte, perfect mulata pe cuvintul "draguta".
Vecinul de ameteli din avion a pierdut autobuzul, noi aveam masina, din fericire. Cind doresti sa fii kurz und knapp...ei,da, si putin nedrept, poti spune ca Germania incepe cu o culoare: bej. Haine in nuanta asta, amestecata cu verde sau cu alb, politete in aceste nuante, o linie dreapta care permite denivelari, totusi. Sa nu crezi ca imi e dor de culorile tari ale orasului meu...sau de mirosurile tari, de zapuseala (ciudat, chiar si atunci cind e frig) si muzici tari. Nu.
Ajungind la "nu", pot continua cu detaliile meteo: ploaie, nori (gri sau bej?), o bluza cumparata in graba, tremur continuu si dureri siciitoare in oase. Plus o albina care m-a intepat pe neprevazute.Sunt incapatinata, totusi, in loc sa beau ceai fierbinte, cer eiskaffee si daca nu apare soarele, o sa ma port ca si cum ar fi. Ma rog, ar parea putin straniu...o mica denivelare. La fel cum a fost si aventura unei cartele pentru telefonul meu mofturos. Din Neuwied in Koblenz, Sie brauchen Pass, bitte, warum,ca sa cumperi o cartela???. Intr-un final, am aratat ca nu sunt o terorista si atunci telefonul si cartela nu au vrut sa coopereze. Le-am convins cu un gest brutal de perete. Asa!
Urit mai arata fara diacritice...mai bine incep sa pun poze.

3 comentarii:

Lulu spunea...

nu comentez dar te citesc, esti aparte. Voiam sa stii asta :-)

Hiacint spunea...

Multumesc, esti un cititor aparte :-)

Anonim spunea...

This is very interesting site... » »