joi, 5 iunie 2014

Blasfemei

În România, cimitirele aruncă cu pietre. Funerare. 

Într-un cimitir celebru și foarte frecventat din Timisoara, o femeie în vârstă a fost rănită de o piatră de mormânt. 

Martorii și obișnuiții cimitirului susțin că este vorba de un mormânt mai degrabă liniștit, în restul zilelor, și care nu a cauzat niciodată probleme de acest gen, până în prezent.

"E prima oară că provoacă un asemenea scandal. De când vin eu pe aici, nu l-am auzit vreodată să le vorbească urât trecătorilor, să înjure, darmite să arunce cu pietre!" - a declarat, în legătură cu mormântul în cauză, tanti Brambura, o femeie de 87 de ani. 

"Treceam îngândurat pe alee, împreună cu soția mea, când a început brusc să azvârle după oameni cu piatra funerară! Am încercat să-l iau cu binișorul, să-l duc cu vorba. N-a mers. Era foarte pornit să ne rănească. Atunci am decis să-mi iau soarta în mâini și să-l înfrunt, lovindu-l cu soția, ca să-l fărâm. Norocul lui a fost că nevastă-mea e rotundă și moale și nu i-am putut administra decât lovituri ușoare, care mai rău l-au întărâtat." - ne spune un fost profesor universitar, dl Aristotel Urineanu. 

Cei de la descarcerări s-au luptat preț de două ore să desprindă piatra funerară de pe piciorul femeii. Văzând cu frustrare că n-a reușit din prima să o ucidă pe biata bătrânică, piatra începuse să o muște de pulpă ca o apucată. Timp în care mormântul tăcea mâlc.

Neavând antecedente penale, mormântul va fi cercetat în stare de libertate. Totuși, pe durata anchetei, i s-a pus în vedere să nu părăsească cimitirul.

Un comentariu:

cleosejoacă spunea...

Ptiu, drace! Nici mormintele nu mai sunt ce erau altădată!!

Pe de altă parte, îs de înţeles, şi mormântul şi bărbatul. Doară n-or fi animale de povară.