duminică, 27 februarie 2022

UCRAINA

Există o potențială sancțiune, nefolosită încă, ce ar putea fi adresată, țintit, cetățenilor ruși in corpore (mai simpli sau mai înstăriți): refuzarea acordării vizelor de călătorie și de studii în vest.

Din puținătatea reacțiilor de protest, înțeleg că majorității rușilor le place acolo, la ei în matcă, dar când și când s-ar mai distra și ei prin magazinele, pe plajele, în cluburile & cazinourile din vest. Propun, deci, ca rușii - bogați și de rând - să rămână o vreme închiși în țarcul lor, ca să-și deguste în tihnă regimul preferat…

Cetățean român fiind, nu aș susține o Românie care ar invada un stat vecin în scopul de a-l ocupa, de a “recupera teritorii istorice”, sau de a-i schimba regimul politic (amenințător de democratic).

De cele mai multe ori, cărțile de istorie sunt otravă pentru intelectul precar al unora. A trăi cu fața la trecut (cum fac și unele state/popoare cu care ne învecinăm - în speță, două: unul din vest, altul mai la sud) este trăsătura omului care nu-i capabil să evolueze psihic (din teama de a întreprinde ceva pe cont propriu, dar și din lipsa însușirilor personale necesare pentru a evolua).