marți, 6 martie 2007

Trejoli

"Tante, o întreba Putregaiul pe mama, de ce îl cheamă pe Josef Prunner, Josef Prunner? Şi dacă tot îl cheamă Prunner, de ce nu-l cheamă mai bine Prună? Sau poate aşa îl chema întîi, la început? De fapt, dacă vrei să ştii, Tante, dacă i-ar zice chiar Josef Prună, nu te-ai mai gîndi chiar atît de tare la prune, cum te gîndeşti aşa, la Josef Prunner. Parcă e mult mai prună, nu, Tante?, cînd spui aşa, Josef Prunner, parcă şi simţi ca un fel de gust de plăcintă cu prune, nu, Tante?, nu găseşti? E mult mai trejolibocumişto."

Sonia Larian- Bietele corpuri

2 comentarii:

Diana Adela Martin spunea...

chiar ca e asa cum spune: "ca Prunner parca e mult mai pruna". Sau cel putin, mai pruna decat un altul. Poate are de-a face cu acel -er de la coada care ne pacaleste sa credem ca adevarata natura a acestui domn chiar aceasta este,de a fi mai pruna decta altii, asa cum a prettier girl este mai frumoasa decat o alta.
Cred ca familia lor este obisnuita sa se compare neincetat cu altii, acestia aparandu-le de cele mai multe ori ca fiind less prunner decat ei.

Hiacint spunea...

Dar ştii cum e? Nu am gustat plăcintă cu prune, o detest din principiu, must be the same prunner hm,însă citind paragraful am avut gustul plăcintei. trejolibocumişto (asta e iarăşi grozav)