duminică, 20 decembrie 2015

Cultul greții

Vă spun un secret: scopul ascuns al cultului isteric ce predică "viața sănătoasă" este, de fapt, acela de a nu mai muri!

N-am văzut până acum, însă, oameni care să fi rămas NEMURITORI, adică să fi trăit veșnic, mulțumită curei cu spirulină, cu medicamente homeopate, extract de ginkgo biloba sau tărâțe de ovăz fermentate cu nițică balegă de iapă virgină, cu bifidus esensis, fiertură de musca tsetse, sirop de placentă crudă, căcat de capră etiopiană, sare din Himalaya ori alte produse naturiste atent selectate! Toate învelite în frunze de "gândire pozitivă".

Posibil să fi reușit chinezii, dar cu ăștia nu poți ști niciodată sigur care dintre ei a murit. Fiind aproape identici, timp de mai multe generații riști să te alegi cu impresia halucinantă că întâlnești aceeași persoană. Te poți ușor înșela. Sunt unii care de 260 de ani au aceeași față! 

Așa s-a născut mitul nemuririi, al bătrâneții veșnice, adus în Europa pe filiera medicinei chinezești tradiționale. Din acest motiv, europenii au fost mereu atât de atrași de Orientul Îndepărtat! Nemurirea promisă de acele meleaguri i-a atras irezistibil, însă odată ajunși acolo, tot ce au reușit să facă (întru expandarea dimensiunii vitale) a fost să se drogheze și să-și cultive omagiale bărbi filosofice.

Niciun comentariu: