vineri, 11 iulie 2008

Din categoria "Mai taci în mă-ta!"

Plângăcios, efeminat până la îngreţoşare, lingău talentat, curtean de Ştefan cel Mare, colţ cu stadionul Dinamo, indigestule. Dispari, textualist epuizat ce eşti, emigrează odată sau dă-te de 3 ori peste cap şi fă-te hârtie igienică pentru preşedinte, dar să nu te mai văd, îmi strici fiecare săptămână cu ploconeala ta. Orbitorul satului. Cânta-i-ai osanale marinarului pe terasele toxice ale Constanţei. Îl zugrăveşti ca pe cavalerul dreptăţii, călare pe vacacarerâde autohtonă, acum în noua prezentare a presupusei privări de "atribuţiile constituţionale" ("Traian Băsescu a fost adesea acuzat că e preşedinte-jucător, că-şi încalcă atribuţiile, dar azi el nu şi le mai poate exercita nici măcar pe cele pe care, prin Constituţie, le are cu siguranţă" - să mori tu?).
Citeşte împuţita aia de Constituţie şi vezi că nu e cazul să "îngrădeşti" cu nimic un preşedinte român, nu trebuie să-i dai la glezne sau să-i bagi pumnul în gură pentru a-l opri din nu ştiu ce acţiuni justiţiare, pentru că NU are decât puteri simbolice, nu poate lupta din poziţia sa împotriva defectelor neamului, nici împotriva corupţiei generalizate. Băgaţi prostii mitologice în capul şi aşa prost al poporului. Domnule, nu mai avem intelectuali verticali în ţara asta?! Toţi s-au înmuiat sub jetul protector al lui Traian Băsescu? Nu ai decât să crăpi cu îngerul tău neprihănit de gât, în ciuda noastră. Nici un cuvinţel, grafoman secătuit, despre alunecarea dezgustătoare a PD-L către populismul costisitor care ne-a ţinut ţara atâţia (alţi) ani în afara istoriei postrevoluţionare?

Ia te uită aici, mai spală-ţi gura aia de balele lipsei de discernământ, genialule:

Traian Băsescu a fost adesea acuzat că e preşedinte-jucător, că-şi încalcă atribuţiile, dar azi el nu şi le mai poate exercita nici măcar pe cele pe care, prin Constituţie, le are cu siguranţă. A fost cel mai faultat preşedinte-jucător, lovit la glezne şi de ai lui, şi de adversari cu atât de mare rea-credinţă, încât te miri că mai e în picioare. Ultima lovitură a venit din partea însuşi regelui, ceea ce e chiar stupefiant. Când vezi că un om este lovit de toţi cei din jurul său, nu poţi ajunge decât la una din două concluzii opuse: ori că e vorba de un ins malign care pune-n pericol fibra lumii în care trăieşte, ori că e singurul om drept din Sodoma. Iar la noi, cum se zice, „dreptul umblă veşnic cu capul spart“. Sunt sigur că dumneavoastră veţi apăra ferm una dintre cele două variante.

Un comentariu:

Anonim spunea...

La o asemenea judecata se ajunge dupa ce scrii o carte orbitor de lunga si orbitor de scumpa?
Dupa ce am citit articolul am facut greseala sa ma uit si peste comentariile facute de bobor, multe care deraiaza de la subiect, de exemplu:
"Pai sper sa nu mai dureze mult pana vor iesi oamenii in strada. Ai citit articolul lui Vlad Macovei? Cu putina incurajare din partea presei lucrurile se pot precipita."
Stimabilul asteapta...toata lumea e intr-o continua asteptare, Ion se asteapta de la Gigi sa starneasca revolta, Gigi de la Ion si tot asa, omul se scobeste in nas si asteapta. Nimeni nu intelege ca nici Hristos nu se deranjaza sa ne apere drepturile in locul nostru. Se mai intreaba acum cineva de ce comunismul a avut o viata atat de lunga la noi.
Revin, dar amu musai sa merg la dentist.